Här hittar du alla nyheter publicerade på Lunds stifts webbplats.

Prenumerera via RSS

Stora pilgrimsveckan på Österlen 2024

Publicerad

Från Jakobdagen till Olofsdagen 25–29 juli 2024 pågår Stora pilgrimsveckan på Österlen. Pilgrimsvandra mellan Skillinge och S:t Olof, delta i labyrintvandringar i Östra Vemmerlöv och fira pilgrimsmässa i S:t Olof.

Lyckad satsning: Unga elever tar klivet in i orgelns värld

Publicerad

I Tygelsjö kyrka utanför Malmö lyckas kantorn Åse Lindberg Christensen år efter år locka barn och unga att vilja lära sig att spela orgel. Och detta utan någon som helst reklam eller annonsering! Just nu består den unika gruppen av sex elever mellan 8 och 18 år.

Premiär för nyskrivet kyrkospel om Nathan Söderblom

Publicerad

”Det befriande tvånget - Ett spel om Nathan Söderblom och freden” är rubriken på sommarens kyrkospel i Lunds domkyrka. Nathan Söderblom, ärkebiskopen och teologen, mottog 1930 Nobels fredspris för sina häpnadsväckande ekumeniska bedrifter. Vad kan en sådan person lära oss om freden och vår egen framtid?