Ljusnarsbergs församling

Ljusnarsbergs församling med tätorten Kopparberg är Svenska kyrkans nordligaste församling i Örebro län.

Kommande gudstjänster och mässor i Ljusnarsbergs och Hörkens kyrka

Ljusnarsbergs kyrka

Söndag 26/9 kl 11, Gudstjänst, Håkan Henriksson, Jörgen Engström

Söndag 3/10 kl 11, Mässa, Håkan Henriksson, Viveka Sjödell

Söndag 10/10 kl 11, Gudstjänst, Per Mellqvist, Viveka Sjödell

Söndag 17/210 kl 11, Mässa, William Söderstedt, Viveka Sjödell

Söndag 24/10 kl 11, Gudstjänst, Håkan Henriksson, Jörgen Engström

Söndag 31/10 kl 11, Mässa, Håkan Henriksson, Viveka Sjödell

Hörkens kyrka

Söndag 3/10 kl 17,   Höstmusik med Anders Eldstrand, trumpet, Jonathan Staffansson, saxofon

Söndag 31/10 kl 17, ”Där vilda aplar glöda” Dan Andersson program, Jörgen Enström, Viveka Sjödell

Info om gravar

Uttalande från Svenska kyrkans biskopar

Med anledning av pandemin och i enlighet med de bestämmelser som förväntas gälla från den 24 november 2020 har Svenska kyrkans biskopar gett följande gemensamma råd och rekommendationer till församlingarna:

*Värna den diakonala omsorgen.
*Fira gudstjänst på de sätt som är möjliga, digitalt, eller fysiskt med max 8         personer närvarande inklusive medverkande.
* Ge fortsatt möjlighet till dop, vigsel och begravning, med max 8 personer   närvarande inklusive medverkande – och håll kontakt med de som av olika skäl vill   skjuta upp.
*Håll kyrkorna öppna, gärna med präst/diakon på plats i möjligaste mån.
*Låt kyrkklockor ringa vid gudstjänsttid som en maning till bön.

Komministertjänsten i Ljusnarsbergs Församling

Din nya plats på jorden

Guld och gröna skogar väntar på dig i Kopparberg, i hjärtat av bergslagen med 5000 innevånare.

Vi har nästan allt, två kyrkor med vacker tätort och god ekonomi. En mycket vacker natur med fina älgmarker. Ett rikt kulturliv med mycket musik och skapande, opera på Skäret och många aktiva konstnärer.

”Kulturglimtar” några dagar med allt vad som skapas i olika hem och grupper. Nära till större orter och en blomstrande kommun.

Vi söker dig:

Som är tryggt förankrad i kyrkans lära och liv. Älskar att fira gudstjänst och möta människor. Är en lagspelare som tillsammans med arbetslaget och ideella medarbetare vill arbeta med församlingsutveckling. Är positiv och nyfiken på att träffa människor i livets olika skeenden.

Körkort och tillgång till bil är ett krav. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkorådets ordförande Sivert Bäck tel: 0580-10844, 070-5856909

T f kyrkoherde Håkan Henriksson tel: 070-6271034

Din ansökan med referenser skickas till:

Ljusnarsberg.forsamling@svenskakyrkan.se

Ljusnarsbergs Församling

Laxbrogatan 17

71431 Kopparberg

Kyrkoherdetjänst i Ljusnarsbergs församling

Vi har nästan allt – två vackra kyrkor, guldvaskning, Kopparbergs marknad med 120 000 besökare, opera på Skäret, bra älgmarker, ett aktivt föreningsliv, en vacker tätort, nära till större orter men vi har ingen ordinarie kyrkoherde. Vi har nu en trevlig vikarierande men pensionerad kyrkoherde.

Vi söker en kyrkoherde till vår trivsamma och vackra församling i Ljusnarsbergs kommun, bergslagen med 5000 invånare. Vi tillhör Västerås stift.

Vi önskar att Du är vigd enligt Svenska kyrkans ordning och har kyrkoherdeförberedande utbildning. Du är bra på att lyssna på dina medarbetare. Du är tydlig i Din kommunikation och rak i ditt ledarskap. Du fattar väl grundade beslut för ett bra samarbetsklimat. Du är en trygg ledare.

Du är en god teolog, välgrundad i Svenska kyrkans tro och Du kan förmedla kyrkans budskap. Du värnar om Svenska kyrkans traditioner samtidigt som Du är öppen för och kan möta förändringar.

Ring och prata med vår kyrkorådsordförande Sivert Bäck, tel: 0580-10844, 070-5856909 eller vår tf kyrkoherde Håkan Henriksson , tel 070-6271034. Tel till församlingsexpeditionen är 0580-661201.

Din ansökan med referenser skickar du till:

Ljusnarsberg.forsamling@svenskakyrkan.se

Du behöver ha dokumenterat goda datakunskaper, körkort och tillgång till bil.

Tillträde enligt överenskommelse.

Du hittar oss på www.svenskakyrkan.se/ljusnarsberg

Hjärtligt välkommen att ringa oss eller skicka din ansökan till oss direkt.

Coronaångest?

Vill du prata med din lokale präst?
Kontakta oss, vi är till för våra församlingsmedlemmar.

Ring oss och vi ringer upp dig.

Ljusnarsbergs Församling tel 0580 – 66 12 00

Säkrast vardagar kl 10 – 12, Mailadress:

hakan.henriksson@svenskakyrkan.se

OBS

INFORMATION ANG BARNVERKSAMHETEN

Församlingen har beslutat att stänga barn och ungdomsverksamheterna under  coronaviruset .

NU KAN DU SWISHA DITT BIDRAG

NR 123 399 93 31, skriv i meddelanderutan vad ditt bidrag avser, kollekt, ljus, vykort mm

Läs om söndagen som kommer

Grusväg som slingrar sig genom sommargrön skog.
Foto: Linda Mickelsson/Ikon

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret. Den handlar bland annat om Jesus liv. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.
Här kan du läsa den kommande söndagens bibeltexter.