Foto: Nadine Minner

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet.

Par av samma kön och par av olika kön har samma rätt att gifta sig. Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion. 

Vigsel bokas i Ljusnarsbergs kyrka och Hörkens kyrka eller på annan plats som överenskommits.

Ni behöver ansöka om hindersprövning hos Folkbokföringen på Skatteverket. Blanketten för ansökan hämtas från Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se, eller beställs via tel 0771-567 567.
Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, t ex att någon av er är under 18 år. I samband med ansökan anmäler ni även vilket/vilka efternamn ni ska ha efter vigseln.

Intyget som kommer från Skatteverket är giltigt under 4 månader, inom den perioden måste vigseln äga rum. Den präst som viger er kommer att kontakta er ca en vecka innan vigseln för ett vigselsamtal där ni bland annat går igenom hur det går till och ni kan ställa frågor. Lämna intyget från Skatteverket till prästen vid vigselsamtalet. 

Vigsel i Svenska kyrkan Klicka här för mer information

BOKA TID FÖR VIGSEL

För att boka tid för vigsel ringer du till Församlingsexpeditionen tel 0580-66 12 00
kl 10.00-12.00, måndag-fredag. Du kan boka tider i Ljusnarsbergs kyrka och i Hörkens kyrka.

Adress:
Ljusnarsbergs församling
Box 45
714 21 KOPPARBERG