Foto: Nadine Minner

Öppna förskolan Fröet

En mötesplats vid Församlingshemmet i Kopparberg riktat till föräldrar med barn 0–5 år. Onsdagar kl. 09.00-12.00.

Vad är öppna förskolan Fröet?

Öppna förskolan Fröet är en samverkan mellan Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro län och Ljusnarsbergs församling. Vi vill tillsammans ge föräldrar med barn 0–5 år möjlighet till en mötesplats för att i ett tidigt stadium erbjuda lättillgängligt stöd.

Här får du tillgång till olika tjänster och aktiviteter som kan vara av betydelse för dig och ditt/dina barns hälsa och välbefinnande.

Öppna förskolan grundar sig på föräldrar och barns behov, önskemål samt de lokala förhållandena. Kom gärna med önskemål och förslag på hur vi tillsammans med er kan utveckla verksamheten.

Öppna förskolan Foto: Nadine Minner

Aktiviteter på Öppna förskolan Fröet - Hösten 2022
Onsdagar kl. 9.00-12.00

På Fröet erbjuds ni föräldrar tillsammans med barnen att delta i aktiviteter som pyssel, lek, sångstund och fika. Vissa onsdagar erbjuds ni också riktade aktiviteter:

V.36–7/9 Välkomna

Öppna förskolan Fröet öppnar för terminen och ni bjuds in till olika aktiviteter.

V.37 -14/9 ”Lekparks Häng”

Följ med till lekparken på ”Gärdet” för att leka och umgås tillsammans. För de som vill så samlas vi vid Fröet kl. 9.00 och går en gemensam promenad till lekplatsen, annars så ses vi vid lekplatsen ca. 9.15. Vi fikar vid församlingshemmet efter aktiviteten.

V. 39 -28/9 Information och studiebesök vid Folktandvården

Tandhygienist Ingrid Persson kommer till Fröet för att informera och svara på frågor om barns tandhälsa. Efter detta så får vi följa med till Folktandvården för att utforska lokalerna och få information om hur det går till när barnen besöker Folktandvården.

V.41-12/10 Besök av förening, byalag och fritidsbanken

Kom och lyssna och ta del av vad verksamheterna erbjuder barn och unga. Här finns det också möjlighet för barnen att prova olika aktiviteter.

V.42-19/10 Fotografering fotostudio

Nadine från Ljusnarsbergs församling erbjuder fotograferingav barnen. Fotografierna skrivs ut på fotopapper och beräknas vara klaraca 2–3 veckor efter fotograferingen.

V.44 -2/11 Kl. 9.15-10.30 Promenad längst Sinnesstigen – LÄSLOVS VECKA

Linnea Didic tar oss med på en promenad längst sinnesstigen som hon tillsammans med Gunilla Råstock skapat manuset till. Där får ni möjlighet att utforska våra olika sinnen på ett lekfullt sätt.Vi samlas vid Fröet kl. 9.00, syskon kan också följa med!

V.45 - 9/11 Rörelse genom musik, sång och dans

Linnea Didic bjuder in er till rörelse genom musik, sång och dans. Linnea berättar också om vilka aktiviteter hon erbjuder barn och unga.

V.48 -30/11 Workshop-Tillsammans

I lekrummet där barnen leker välkomnas ni föräldrar in till samtal och diskussioner kring påståenden och frågor om förhållandet & föräldraskapet.

V.50 -14/12 Julavslutning

Vi avslutar terminen med att pyssla, dansa kring granen och fika tillsammans. Vi hoppas naturligtvis också att vi får besök av en givmild figur.

Övriga aktiviteter

Under dessa aktiviteterfår ni som föräldrar och barn en möjlighet att ta del av information inom olika områden.

V.36-8/9 kl.17.30-19.00 Förskolans- och grundskolans verksamheter

Välkomna till Kyrkbacksskolans Kafeteria där förskolans och grundskolans rektorer finns tillgängliga. Kom och ta en fika, stanna en kortare eller längre stund för att ställa frågor och få information om hur verksamheterna arbetar med och för barnen.

V.39-26/9 kl.18.00-19.30 Om att bli den förälder jag önskar att vara

Socionom, handledare och inspiratör Mia Börjesson bjuder in till en föreläsning i Kyrkbacksskolans aula som handlar om hälsofrämjande föräldraskap, hur föräldrar kan bygga ett psykologiskt immunförsvar. Hur påverkar föräldrarnas förhållningssätt barnen? Anknytning mellan föräldrar och barn, hur påverkas relationen av det? Hur skapar vi trygga och starka barn?

V.40–6/10 kl.17.30-18.30 Hjärt-och lungräddningbarn/spädbarn

Carina Romlin kommer till församlingshemmet i Kopparberg för att beskriva, visa och gå igenom HLR och Luftvägsstopp på barn/spädbarn. Ni bjuds på kvällsfika under aktiviteten.

V.46 -18/11 kl. 14.00-15.00 Författarbesök vid Biblioteket

Kom till biblioteket och möt Johan Anderblad, känd som programledare på Bolibompa, numera författare till bilderböckerna "Bojan och brandbilen" och "Bojan och polisbilen". Han berättar om Bojan, som älskar alla fordon, och om allt som rör brandbilar och polisbilar.

Verksamheter som regelbundet besöker öppna förskolan:

Barnhälsovård (BVC)

Vi följer barnens hälsa och tillväxt och erbjuder rådgivning och stöd.
Kontakt: 0580–88721
Vårdcentralen för sjuka barn 0580–88702

Barnmorskemottagning (MVC)

Vi erbjuder besök under graviditet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.
Kontakt: 0580–88717

Socialtjänst – Förebyggande och stöd

Vi erbjuder föräldrar stöd och rådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.
Kontakt: 0580–80576

Kontakt: 0580–80416