Ljusnarsbergs församling Besöksadress: Kaplansgården, Laxbrogatan 17, 71431 KOPPARBERG Postadress: BOX 45, 71421 KOPPARBERG Telefon:+46(580)661200 E-post till Ljusnarsbergs församling

Dop, information för bokning

Välkommen att boka dop.

Dopet är Guds gåva till dig och till ditt barn. Är du över 16 bestämmer du själv om du vill bli döpt. Barn och ungdomar kan döpas när som helst om deras föräldrar önskar det. Många väljer att döpa sitt barn under första levnadsåret. Då blir dopet också en "välkommen till livet-fest".

Om du är medlem i Ljusnarsbergs församling och nyss blivit förälder får du en inbjudan att döpa ditt barn skickad till din hemadress men även du som inte bor i församlingen kan döpa ditt barn här. Dopgudstjänsten kostar ingenting för den som ska döpas.

Boka tid för dop

För att boka tid för dop ringer du till Församlingsexpeditionen
tel 0580-66 12 00  kl 10-12, måndag-fredag.
Du kan boka tider i Ljusnarsbergs kyrka och i Hörkens kyrka.
Lokal för dopkaffe och ev lån av dopklänning bokas också på Församlingsexpeditionen. Dop sker vanligtvis i söndagens gudstjänst eller på en särskild dopgudstjänst på lördagar men andra tider och platser är möjliga. Våga fråga!

Församlingen har dopklänningar att låna ut. (Utan kostnad men vi vill ha dem rena tillbaka).

Du som tillhör församlingen får i samband med dop låna Församlingshemmet i Kopparberg eller församlingssalen i Hörkens kyrka för att ha möjlighet att samlas till dopkaffe efter dopgudstjänsten. Säg till när du bokar dopet.

När du/ni har bokat in en tid för dop tar prästen som förrättar dopet kontakt med dig/er för att komma överens om en tid att träffas. I dopsamtalet kan du/ni fråga sånt du/ni har funderingar kring. Då bestämmer man också psalmer och prästen berättar om hur dopet går till och varför Kyrkan döper.

Klicka här för mer information om dop.