Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 96 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmeras som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

Kanske finns en samtalsgrupp om kristen tro där du kan vara med och som kan erbjuda konfirmation.

De erfarenheter, upplevelser och tankar du hittills samlat under livet är en tillgång när du fördjupar dig i livsfrågor och kristen tro tillsammans med andra.

Föredrar du istället att konfirmeras enskilt går det självklart att ordna. Innan konfirmationen samtalar du då med en präst om vad kristen tro innebär.

Du måste vara döpt för att konfirmeras

För att konfirmeras förutsätts att du är döpt. Konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn, är du inte det är du välkommen att bli döpt som vuxen.

Dopet är en gåva till dig där Gud lovar att dela ditt liv alla dagar till tidens slut och att gå med dig på alla dina vägar. Det betyder att oavsett hur livet är så är Gud närvarande.

Det är en lika stor gåva oavsett när i livet du döps - som barn, tonåring eller vuxen. Vid dopet blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Kontakta din församling för att få veta mer.

Hitta din församling

Du kan enkelt hitta vilken församling du bor i genom att gå till sidan Sök församling och skriva in din adress.