Mullsjö-Sandhems församling

Välkommen!

Nya öppettider för expeditionen, från 1 april 2024

Måndag, tisdag och fredag Kl.10-12

Torsdag Kl.10-12 samt 13-15

Onsdag - Stängt

Varmt välkomna!

Följ med på årets långfredagsvandring!

Välkommen på långfredagsvandring från Sandhem till Vistorp med sopplunch hemma hos Kent Strängby innan den avslutande andakten. I Vistorp sluter vi även upp med vandrare från Falköpings och Floby pastorat. Samling klockan 9.00 vid Sandhems kyrka. Tag med fika, kläder efter väder och något att sitta på. Vi ordnar transport tillbaka till Sandhem där vi beräknas vara runt klockan 14.00. Tema: " När jag blir upphöjd från jorden ska jag dra alla till mig." -Jesus (Joh 12:32). Ledare för vandringen är Marie Johansson och Sandra Antonsson. Vid frågor, kontakta Marie Johansson, tel: 070-2994891. Varmt välkommen att vandra med!

Barn och familj - Vt.2024

Välkommen till församlingens verksamheter och aktiviteter för de allra minsta, skolbarn och hela familjen. Vi ser fram emot att träffa dig!

En grupp äldre personer sitter vid ett bord och fikar tillsammans.

Öppen gemenskap

Välkommen till Öppen Gemenskap 2024 - Se vårens program här

Frukostsamtal - våren 2024

Välkommen på frukostsamtal som stärker och ger gemenskap

Musik

Musik

Varmt välkommen till församlingens musikgudstjänster och musikkvällar. Här kan du läsa mer om vad som är aktuellt i församlingen.

Bibelstudium - Vt.2024

Under vårterminen kommer vi att vandra genom Markusevangeliet tillsammans.

Ett av ljusen i en ljusbärare av svart smide har just brunnit ut.

Bön för Ukraina

Treenige Gud, Fader, Son och helig Ande, i gemenskap med bröder och systrar över hela jorden ber vi för Ukrainas land och folk. Vi ber om ditt beskydd och din välsignelse. Vi ber för alla stora och små, för landets folkvalda ledare. Vi ber att Ukrainas befolkning skulle få leva i den frihet och fred som så många har kämpat för och vunnit. Därför ber vi till dig för landets försvarande styrkor, för sjukvård och infrastruktur. Herre, förbarma dig. Kristus förbarma dig. Herre, förbarma dig. Vi ber om befrielse från anfallande styrkor. Vi ber för de som nu befinner sig på flykt. Vi ber för nationernas ledare, om vishet, mod och godhet. Vi ber om att rätta beslut skulle få komma i sin rätta tid. Vi ber för vårt eget land och folk, för kungahus, regering och riksdag. Vi ber om din välsignelse och ditt beskydd, om din helige Andes ledning. Tack för att du kallar oss alla till omvändelse och bön, och att du välsignar den förbönens gemenskap som vi delar med varandra. I denna gemenskap ber vi efter löftet i Jesu Kristi namn. Amen.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Kyrktuppen

Läs Kyrktuppens Allhelgonanummer 2023 här!

Kyrktuppen delas ut i brevlådorna. Tidningen finns också i våra kyrkor, Kyrkans hus och Sandhems församlingshem. Här kan du läsa senaste numret men också tidigare nummer.

Församlingsinstruktion

Måldokument för Mullsjö-Sandhems församling 2022-2025

Kyrkvillans förskola söker timvikarier

Svenska Kyrkan i Mullsjö-Sandhems församling är alltid i behov av duktiga medarbetare till sin verksamhet. Vi söker nu dig som vill arbeta som timvikarie i vår förskola, Kyrkvillan. Är du utbildad barnskötare eller förskollärare, eller studerar du till något av yrkena? Kanske är du nyfiken på pedagogiskt arbete eller vill arbeta extra vid sidan om studierna? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats. Rekryteringen av timvikarier sker löpande så sök redan idag. Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till: maria.karlsson@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkan stänger inte ner efter arbetsdagen slut……

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Jourhavande präst, ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er. Telefonjouren är öppen alla dagar mellan 17.00 och 08.00. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Väntetiden brukar vara ungefär fem minuter. OBS: Gäller det livshotande tillstånd, ring alltid 112.

BRIS, barnens rätt i samhället

Bris stödjer barn som far illa. Jour: 116 111 (må−sö 14−21. On 17−21).

Nödlinje för kvinnor

Kvinnofridslinjen jour: 020-50 50 50 (dygnet runt). Är en dygnetruntöppen nödlinje för dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Även anhöriga och närstående kan ringa. Kvinnojouren, Jönköping. 036-16 36 82

Alkohollinjen

Alkohollinjen jour 020-84 44 48 Stöd för att förändra dina alkoholvanor. (Mån – tors 12-19, fre 12-17)

Dopängeln i Utvängstorps kyrka

Helgens gudstjänst

Här kan du läsa bibeltexterna, och framför allt välkommen till gudstjänsterna!

Swisha kollekten!

Swisha söndagens kollekt till: 123 272 22 39 Tack för din gåva!