Mullsjö-Sandhems församling

Välkommen!

Helgens gudstjänster

Söndag 27 november kl 11 i Nykyrka kyrka: "Ett nådens år"

Välkommen att fira högmässa på första söndagen i advent i Nykyrka kyrka! Sång av körerna Soulchildren och Nuevo. Patrik Claesson medverkar på trumpet. Pontus Johansson leder mässan och predikar. Det går bra att swisha kollektgåva till församlingens kollektkonto: 123 272 22 39. Varmt välkommen!

En adventsljusstake med första ljuset tänt.

Fira första Advent med Adventsmusik!

Söndag 27 november kl 18 i Sandhems kyrka, adventsmusik med alla välkända sånger och psalmer! Musikgudstjänst med Sandhems kyrkokör och körsolister under ledning av Elisabeth Sjödin Matl. Fiol: Hans Kennemark, solosång: Maria Karlsson, orgel/piano: Annika Argus, tvärflöjt: Mats Brengesjö, trumpet: Patrik Claesson. Andakt: Pontus Johansson. Fri entré - först till kvarn... Varmt välkomna!

Öppen Gemenskap

En halmängel hänger som dekoration i en julgran.

Öppen Gemenskap i Kyrkans hus i Mullsjö "Annorlunda jular"

På onsdag 23 november kl 14.30 är alla daglediga välkomna till Öppen Gemenskap i Kyrkans hus i Mullsjö. Eivor Fox är en välkänd Sandhemsbo som har upplevt många intressanta och annorlunda jular. Hon är född och uppvuxen på släktgården i Sandhem men har också arbetat och bott i en stor del av världen. Hon kan berätta om jular som berör oss med både skratt och tårar, allt ifrån jular i mörkaste Afrika till en annorlunda jul i vår egen sandhemskyrka i coronatider. Kaffeservering.

Öppen gemenskap

Välkommen till Öppen Gemenskap! Program för hösten 2022

Julklappsinsamling

Vi tar emot julklappar i Kyrkans hus, Mullsjö, för vidarebefordran till de familjer som har glädje av dem. Varje paket ska vara inslaget och märkt med vem det lämpar sig för (ålder, etc). Julklapparna kan lämnas in till Kyrkans hus, vardagar kl 9-12 (under Café Sigfrids öppettider) samt den 7 december kl 18-19. Sista dagen för att lämna in julklappar är 12 december. Välkommen med din gåva!

Musik

Musik

Varmt välkommen till församlingens musikgudstjänster och musikkvällar. Här kan du läsa mer om vad som är aktuellt i församlingen.

Fika och gemenskap!

Varmt välkommen till kafé Sigfrid i Kyrkans hus! Öppet måndag - fredag klockan 9-12.

Välkommen till barn- och ungdomsverksamheten hösten 2022

Här kan du läsa mer i vår folder och se veckoschemat

Konfirmation

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Konfirmation 2022-2023

Välkommen som konfirmand till hösten. Nu är anmälan öppen till konfirmationsgruppen.

Bibelstudium

Vandring genom Första Thessalonikerbrevet

Bön

Lunchbön vardagar klockan 12 i kapellet, Kyrkans hus.

Ett av ljusen i en ljusbärare av svart smide har just brunnit ut.

Bön för Ukraina

Treenige Gud, Fader, Son och helig Ande, i gemenskap med bröder och systrar över hela jorden ber vi för Ukrainas land och folk. Vi ber om ditt beskydd och din välsignelse. Vi ber för alla stora och små, för landets folkvalda ledare. Vi ber att Ukrainas befolkning skulle få leva i den frihet och fred som så många har kämpat för och vunnit. Därför ber vi till dig för landets försvarande styrkor, för sjukvård och infrastruktur. Herre, förbarma dig. Kristus förbarma dig. Herre, förbarma dig. Vi ber om befrielse från anfallande styrkor. Vi ber för de som nu befinner sig på flykt. Vi ber för nationernas ledare, om vishet, mod och godhet. Vi ber om att rätta beslut skulle få komma i sin rätta tid. Vi ber för vårt eget land och folk, för kungahus, regering och riksdag. Vi ber om din välsignelse och ditt beskydd, om din helige Andes ledning. Tack för att du kallar oss alla till omvändelse och bön, och att du välsignar den förbönens gemenskap som vi delar med varandra. I denna gemenskap ber vi efter löftet i Jesu Kristi namn. Amen.

En vuxen och ett barn går längs en väg. De drar två väskor efter sig.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Diakoni

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Behöver du stöd i vardagen?

Här hittar du kontaktuppgifter till församlingens diakoniassistent

Kyrkvillans förskola söker timvikarier

Svenska Kyrkan i Mullsjö-Sandhems församling är alltid i behov av duktiga medarbetare till sin verksamhet. Vi söker nu dig som vill arbeta som timvikarie i vår förskola, Kyrkvillan. Är du utbildad barnskötare eller förskollärare, eller studerar du till något av yrkena? Kanske är du nyfiken på pedagogiskt arbete eller vill arbeta extra vid sidan om studierna? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats. Rekryteringen av timvikarier sker löpande så sök redan idag. Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till: maria.karlsson@svenskakyrkan.se

Kyrktuppen

Läs Kyrktuppen nr 3 2022 här!

Kyrktuppen delas ut i brevlådorna. Tidningen finns också i våra kyrkor, Kyrkans hus och Sandhems församlingshem. Här kan du läsa senaste numret men också tidigare nummer.

Svenska kyrkan stänger inte ner efter arbetsdagen slut……

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Jourhavande präst, ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er. Telefonjouren är öppen alla dagar mellan 17.00 och 08.00. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Väntetiden brukar vara ungefär fem minuter. OBS: Gäller det livshotande tillstånd, ring alltid 112.

BRIS, barnens rätt i samhället

Bris stödjer barn som far illa. Jour: 116 111 (må−sö 14−21. On 17−21).

Nödlinje för kvinnor

Kvinnofridslinjen jour: 020-50 50 50 (dygnet runt). Är en dygnetruntöppen nödlinje för dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Även anhöriga och närstående kan ringa. Kvinnojouren, Jönköping. 036-16 36 82

Alkohollinjen

Alkohollinjen jour 020-84 44 48 Stöd för att förändra dina alkoholvanor. (Mån – tors 12-19, fre 12-17)

Dopängeln i Utvängstorps kyrka

Helgens gudstjänst

Här kan du läsa bibeltexterna, och framför allt välkommen till gudstjänsterna!

Swisha kollekten!

Swisha söndagens kollekt till: 123 272 22 39 Tack för din gåva!