Bjurbäcks kyrka

Bjurbäcks kyrka är en sen 1800-talskyrka med engelsk arkitektur och vackra inredningsdetaljer.

Kyrkan invigdes år 1899 och är byggd helt i trä. Den fick då ersätta den ursprungliga kyrkan från 1732. Familjen Sager på Ryfors bruk hade stor del i den nya kyrkans utformning och skänkte gåvor vid invigningen.
Invändigt
Det finns vackra inventarier bevarade från den gamla kyrkan, bland annat altaruppsatsen från 1735 av bildhuggaren Jonas Elfvenberg, golvuret i koret från 1773, och den unika dopängeln från 1730 som ännu är i bruk och hissas ned vid dop.

kyrkornas öppettider

Nykyrka kyrka: alla dagar kl 7-16
Bjurbäcks kyrka: i samband med gudstjänster
Sandhems kyrka: alla dagar kl 7-19