Bebis som döps, ungdom i vit konfirmandkåpa som håller i ett kors, händer på ett brudpar där de håller en brudbukett, kista med blomdekoration
Foto: Ikon

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan har traditioner vid livets stora händelser. Planerar ni att gifta er och ha bröllop? Ni kanske redan är gifta och vill ha en kyrklig välsignelse över äktenskapet. Vill ni döpa ert barn? Funderar du på att konfirmera dig, att bli konfirmand? Här kan du läsa mer och även skicka önskemål.

Dopklänningar som hänger på galgar.

Dop

Vad handlar dopet om? Det kan du läsa om här och även fylla i en dopförfrågan.

Ungdomar vid en sjö, som tillsammans gör ett hopp, klädda i vita konfirmandkåpor

Konfirmation

Nu är det dags att anmäla sig till konfirmation! Konfirmation handlar om kristen tro och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Välkommen med på en upptäcktsresa där vi undersöker vad det kan innebära att vara kristen. Här hittar du information om alla konfirmationsmöjligheter i Arnäs-, Gideå-Trehörningsjö-, Grundsunda- och Örnsköldsviks församlingar i Örnsköldsviks norra pastorat.

Två vigselringar i silver

Vigsel

Här kan du läsa om vigsel och även fylla i en vigselförfrågan.

Begravning

Att ta farväl av en närstående är svårt och tungt. Det ofattbara blir bara glimtvis verkligt när någon som vi älskar dör. Att samlas till begravningsgudstjänst: familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och hämta kraft ur minnen av den som gått bort.