Svenska kyrkan

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Hjälparbetare delar ut vatten

Gåvorna gör skillnad i Ukraina

Act Svenska kyrkan och deras lokala partner fortsätter arbetet för att motverka krigets effekter, i Ukraina och i resten av världen.

Kyrkfönster föreställande Jesus

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Många händer i en ring

Lediga jobb

Var med i arbetet för något större – för fred och rättvisa, allas lika värde och för ett hållbart samhälle. På den här sidan hittar du en del av alla lediga jobb i Svenska kyrkan. Ibland publiceras lediga jobb på församlingarnas, pastoratens eller stiftens egna webbsidor.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.