Foto: Lars Quickfall

Danmark-Funbo församling

En församling, tre kyrkor. Vem du än är - du är välkommen.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Om du har frågor om personuppgiftsincidenten, vänligen kontakta Josua Kornhall, IT-ansvarig i Danmark Funbo församling, på tel. 018-418 10 16. 

På gång

Pastagudstjänst i Funbo 6 mars

Välkommen på pastagudstjänst i Funbo församlingshem! Vi firar en enkel gudstjänst som passar hela familjen. Efteråt serveras kvällsmat.

Musik under valven 10 mars

Danmarks kyrka fylls av musik under våren. En gång i månaden presenterar vi 'Musik under valven' med olika musiker varje gång. Den 10 mars gästas vi av en av landets bästa sopransaxofonister Anders Paulsson och Anette Müller Roos, piano, som tillsammans bjuder på 'Akvarellyrik'.

En stapel av hjärtformade våfflor på en tallrik, toppade med grädde och sylt.

Jungfru Marie bebådelsedag 17/3 i Danmarks kyrka och Funbo kyrka

Välkommen till gudstjänst i Danmarks och Funbo kyrka. Efter gudstjänsterna blir det kyrkkaffe med våffelförsäljning till förmån för ACT:s fasteinsamling.

Språkkaféets simskola söker volontärer

Vi söker fler ideella simlärare till vårens simskola för vuxna på Fyrishov. Vill du vara med? Du behöver inte ha formell simlärarutbildning men lust och förmåga att försöka lära ut simning till en grupp med tolv nybörjare som längtar efter att få lära sig simma.

Pilgrimsvandringar vid Danmarks kyrka

”Den längsta resan är inåt”, skriver Dag Hammarskjöld . Utifrån pilgrimens nyckelord "frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerlöshet, långsamhet, andlighet, delande" gör vi en yttre och en inre vandring i vår närmiljö.

Verksamheter för vuxna

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Soppluncher i Funbo och Sävja

Välkommen till god mat, trevliga pratstunder och möjligheten att stifta nya bekantskaper!

promenad i somrigt landskap

Funbolunken

Följ med på Funbolunken och njut av natur, frisk luft och gott sällskap. Tempot är lungt och alla är välkomna.

Sävjalunken

Vi mår bra av att röra på oss och vara tillsammans. Sävjalunken bjuder på både rörelse och socialt umgänge. Vi träffas ute och går en lugn promenad.

Reparationskafé i Sävja kyrka

Laga, lappa, skapa nytt från gammalt - kom och var med i vårt reparationskafé! Här träffas vi för att förlänga sakers livslängd, fika och ha roligt tillsammans. Ta med något du vill laga. Vi lär från varandra och hjälps åt när det behövs. Hållbart och underbart!

En blond kvinna dricker kaffe.

Sävja kyrkas månadsträff

En gång i månaden är det Sävja kyrkas månadsträff. Vi träffas för att ha trevligt tillsammans, samtala, fira andakt och fika. Vid några av tillfällena får vi lyssna till korta föredrag med berättelser från olika deltagares liv.

Stickkafé i Funbo

Tycker du om att sticka, virka eller kanske brodera? Ta med dig ett hand- arbete och var med i vårt stickkafé! Trevliga pysselstunder med samtal och fika utlovas. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren.

Jourhavande präst pratar i mobiltelefon med bibeln uppslagen framför sig.

Lectio divina - digitala bibelsamtal

Vad har Bibeln med mig och mitt liv att göra? Under en träff läser vi en utvald bibeltext och samtalar utifrån det som händer inom oss utifrån olika frågeställningar.

Meditation i Sävja kyrka

Var med och meditera i kristen djupmeditation. Vi sitter tillsammans i en fin miljö på koret i Sävja kyrka. Är det första gången du mediterar är du välkommen 15 minuter före start för introduktion.

Språkkafé torsdagar 17.30-19

Språkkafé i Sävja kulturhus

En grupp för dig som vill öva på svenska och lära känna nya människor. Du som har svenska som modersmål, eller talar svenska flytande, behövs också.

Vuxenkörer

Glädje och sång! I Danmark-Funbo församling finns flera körer att välja mellan.

Verksamheter för unga

Existens - Sävja

Existens är en samtalsgrupp för dig som är 18 år eller äldre. Vi fördjupar oss i livets stora frågor och hur det är att vara ung vuxen.

En blandad ungdomskör sjunger i en kyrka.

Ungdomskören

Tycker du om att sjunga? Kom och var med i vår ungdomskör! Det spelar ingen roll om du har sjungit i kör tidigare eller om du bara sjunger i duschen. Vi träffas en gång i veckan och sjunger olika genres av musik som pop, rock, gospel och soul. Och så fikar vi och lär känna varandra.

Ingång till replokalen i Sävja kyrka

RockQ

Sitter du och repar med hörlurarna på och längtar efter att få repa med bandet på riktigt? I Sävja kyrkas källare finns en replokal för ditt band!

Verksamheter för barn

Barn innan skolåldrarna

Verksamheter för barn som ännu inte börjat skolan.

Barn i skolåldrarna

Verksamheter för barn som börjat skolan.

Barnkörer

Sånghjältarna, Sweet Sound, Happy Voice, Star Singers

Kyrkan genom hela livet

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Konfirmation - mer än du tror

Vill du, eller känner du någon som vill bli konfirmerad? För dig i årskurs 8/ född 2009. För vuxenkonfirmation, se kontaktuppgifter till församlingens konfirmationsansvarige nedan.

Vigsel

Läs mer om vigseln här

Begravning

I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud. Läs mer om hur en begravning går till och hur du kan få stöd i sorgen.

Boka dop

Här kan du boka dop direkt på hemsidan. Hittar du inte en tid i kalendern som passar? Du är välkommen att höra av dig till expeditionen för fler tider, tel. 018-418 10 00.

Boka dop - hitta lediga doptider i Danmark-Funbo församling

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Engagera dig

Volontär, Danmark-Funbo.

Volontär

Alla människor har kunskaper, erfarenheter och intressen som är betydelsefulla. Vill du dela med dig av dem med andra?

Nattvandring Sävja

Nattvandring Sävja

Nattvandrarna Sävja samarbetar med Svenska kyrkan, Uppsala kommuns ungdomsjour och polisen. Varje fredagskväll promenerar de i Sävja för att ungdomar, och andra som är ute på kvällen, ska känna sig trygga.

Bli medlem

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror - och tvivlar. För dig som längtar efter en rättvisare värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap med.

Internationella gruppen

Brinner du för humanitära frågor och internationellt arbete?

Vi är världen

2 Mos 23:9 – En invandrare får du inte förtrycka. Ni vet hur det är att vara invandrare, ni var ju själva invandrare i Egypten

Stöd

Alla barn har rätt till en meningsfull fritid!

Svenska kyrkan Uppsala har ingått ett samarbete med RF-SISU Uppland, för att ekonomiskt stötta barn och ungdomar att kunna delta i idrottsaktiviteter på fritiden. Vi vill ge möjlighet till en meningsfull fritid med kontinuitet och gemenskap, bidra till integration och främja fysisk och psykisk hälsa.   

ungdomar illustration

Samtalsstöd för barn och ungdomar

Ibland kan det vara skönt att få prata med någon som har tid att lyssna och tar dig på allvar.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Våra kyrkor

Danmarks kyrka

Danmarks kyrka syns på långt håll över den så kallade danmarksslätten.

Funbo kyrka

Funbo kyrka är församlingens äldsta. Det är en medeltida, vitkalkad kyrka med vackra väggmålningar på insidan.

Sävja kyrka

Sävja kyrka är församlingens nyaste. Den byggdes efter det att stadsdelen Sävja börjat växa i snabb takt.

Kyrkogårdar och gravfrågor

I Danmark-Funbo församling finns två kyrkogårdar, en vid Danmarks kyrka och en vid Funbo kyrka

Om Danmark-Funbo församling

Personal i Danmark-Funbo

Information om hur du når oss eller gör en bokning.

Miljödiplomerad församling

Danmark-Funbo församling har blivit miljödiplomerad i den första fasen av tre möjliga.

Församlingsbladet Kontakt

Fyra gånger om året - vår, sommar, höst och jul - kommer Danmark-Funbos församlingsblad, Kontakt, ut.

Integritetspolicy

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i många hundra år. Vi fortsätter att vara varsamma med de uppgifter vi får del av och som behövs för exempelvis kyrkliga förrättningar eller verksamheter.