Volontär i Danmark-Funbo församling

Vill du också göra en insats för en medmänniska? Bli volontär i Svenska kyrkan.

Danmark-Funbo församling har sedan länge en god tradition av ideellt arbete, som vi gärna ser växa ännu mer. Du med dina kunskaper, dina erfarenheter och din lust att engagera behövs!

Något för dig?

Som volontär gör du något för någon annan – en insats som ger dig något tillbaka. Det finns många ideella uppdrag inom Danmark-Funbo församling som kan behöva just din kompetens.

Så blir du volontär

Är du intresserad kontakta diakon och volontärsamordnare, Marie Blomkvist Falkenö så kommer vi ha ett inledande samtal med dig för att få veta mer om dig och varför du vill bli volontär. Inför vissa uppdrag behöver du genomgå en introduktionsutbildning.

Om volontärarbete verkar rätt för dig väljer du själv hur stort engagemang du vill bidra med. Vi försöker hitta ett uppdrag som passar för dig.

Tro och kyrkans värderingar

Som volontär i Danmark-Funbo församling blir du representant för Svenska kyrkan. Du förväntas stå upp för en generös människosyn som ser varje människa som älskad och skapad av Gud, oavsett hudfärg, kön, ålder, sexuell läggning.

Du måste inte ha en tro för att bli volontär i Svenska kyrkan. Däremot tror vi att Gud tror på dig och ser med glädje på ditt bidrag in i församlingens arbete.

Tro är något som kan väckas, växa och bära oss människor.

DET HÄR FÅR DU SOM VOLONTÄR

• göra en meningsfull insats

• introduktionsutbildning för ideella medarbetare

• gemenskap