Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Konfirmation - mer än du tror

En unik upptäcktsresa. Under konfirmationen bygger du som är ung gemenskap och utforskar tron.

Att konfirmeras är en upptäcktsresa. Tillsammans i gruppen upptäcker vi mer om oss själva, varandra, livet och vad Gud kan vara. Vår utgångspunkt är konfirmandernas frågor och målet är att tillsammans söka svar. I gruppen finns förutom konfirmander också unga ledare, en präst och en diakon, pedagog eller fritidsledare. Vi samtalar, skapar och leker för att komma närmare svaren och skapa gemenskap i gruppen. Just gemenskapen är viktig för att åstadkomma en trygg miljö där det goda samtalet ryms. Vi erbjuder en plats med högt i tak och låga trösklar där var och ens åsikter är viktiga.

Under året, beroende på vilken grupp man är i, åker vi på läger. Veckogrupperna åker på två helgläger. Ett i oktober och ett i mars. Lägergruppen åker med på lägret i mars och har sedan en vecka på Öland i början av sommaren.

Vi hoppas att många vill bli konfirmander i Danmark-Funbo församling! Gå in på www.uppsalakonfa.se för att få mer information. Från den sidan väljer du också grupp och anmäler dig. Man förbinder sig inte till något genom anmälan utan är välkommen att prova på.

Konfirmation är en unik möjlighet att utforska livet på ett nytt sätt.

Fredrik Bråkenhielm

Svenska kyrkans dörrar ska alltid stå öppna i den ort och i den församling där vi bor. Där ska det finnas möjlighet att tillsammans med andra i församlingen bygga gemenskap, fira gudstjänst, döpas, vigas och mycket mer.

 

Konfirmandåret 2018-2019

I Danmark-Funbo församling erbjuder vi två veckogrupper, måndagar 17-19 i Sävja kyrka och onsdagar 17-19 i Funbo församlingshem. Båda startar i slutet av september. Det finns också en lägergrupp i Sävja kyrka med start kring advent. Lägergruppen träffas någon söndagseftermiddag i månaden.

Läs mer om konfirmation på Svenska kyrkans hemsida

Om du vill veta mer om konfirmation kontakta Mattias Stockhaus som är ansvarig för konfirmandarbetet i vår församling.

Mattias Stockhaus

Mattias Stockhaus

Danmark-Funbo församling

Präst

Mer om Mattias Stockhaus

Funbo kyrka