Foto: Lars Quickfall

En församling, tre kyrkor. Vem du än är - du är välkommen.

Alla helgons dag 2012 på Uppsala gamla kyrkogård. Gravsten med ängel

Vi nämner våra kära vid namn i digital andakt

Allhelgonahelgen 2020. Det här året har visat tydligare än vanligt hur livet kan förändras. Av hänsyn till alla som inte kan eller vill utsätta sig för fysiska möten i dessa tider väljer vi att läsa upp namnen på de avlidna enbart i en inspelad andakt. Det ger möjligheten att delta utan oro för hälsan. I våra kyrkor kommer tavlor med namnen på de bortgångna sitta uppe. Det finns även möjlighet att tända ljus och skriva några rader i en minnesbok i kyrkorna.

För Funbo kyrkogård, ring till vaktmästare Anna Eriksson 018 418 10 36

För Danmarks kyrkogård, ring till vaktmästare Sonny Larsson 018 418 10 03

Svårt att ta dig till kyrkogården under Allhelgonahelgen?

Om du själv har svårt att ta dig till din anhörigs grav för att tända ett ljus vid allhelgona, kan du ringa till våra vaktmästare så hjälper de till. Du betalar 25 kronor som självkostnadspris för gravljuset, helst via swishnummer 123 089 89 99. Om du inte har swish, lägger du slanten i kollekten nästa gång du kommer till kyrkan. Vi behöver helst få ett gravnummer, eller annars en tydlig beskrivning av var graven ligger belägen. För Funbo kyrkogård, ring till vaktmästare Anna Eriksson 018 418 10 36 För Danmarks kyrkogård, ring till vaktmästare Sonny Larsson 018 418 10 03

I tider då inte alla kan komma till kyrkan för att fira gudstjänst gör vi ett försök att låta andakten komma till er. Digital andakt är ett sätt att vara tillsammans, fast var och en på sitt håll. Klicka dig in här nedan. Välkommen!

Webbandakter och annat

Språkträning, fika och nya vänner

Volontärer behövs! Som medmänniska kan du också hjälpa andra med sitt nya språk. Att delta i ett språkcafé är ett socialt, trevligt och otvunget sätt att umgås. Vill du avsätta en kväll i veckan för att slå dig ner och fika och prata med andra? Kontakta ansvariga för att få veta mer. Vi försöker ordna barnpassning varje gång. Gratis fika, nya vänner och intressanta samtal utlovas!

Bli volontär på språkcafé

Boka dop

Här kan du boka dop direkt på hemsidan. Hittar du inte en tid i kalendern som passar? Du är välkommen att höra av dig till expeditionen för fler tider, tel. 018-418 10 00.

Boka dop - hitta lediga doptider i Danmark-Funbo församling

Visa omsorg

hjälp till att begränsa smittspridningen!

Tillhör du någon av riskgrupperna eller har sjuksymptom som hosta, feber, snuva eller halsont? I nuläget uppmanas du i så fall att stanna hemma.

Just nu är det viktigt att vi visar varandra omsorg och hänsyn på de sätt vi kan, även om det för en tid betyder att några av oss inte kan delta i gudstjänster och andra aktiviteter i själva kyrkorummet. Låt oss ändå mötas och vara kyrka där och när vi kan!