Gamla Prästgården
Foto: P Enochsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat

Bjärnums pastorat ligger i den natursköna norra delen av Skåne och är en del av Hässleholms kommun. Bjärnums pastorat består av Norra Åkarps, Vankivas och Farstorps församlingar. I nuläget tar vi inte emot personliga besök på expeditionen. Ni når oss under kontorstid måndag till fredag på telefon 0451- 774600, så mycket verksamheten tillåter. Övrig tid telefonkontakt med präst enligt information på telefonsvararen. Vill ni komma in i någon av våra kyrkor?! Våra kyrkor är låsta, men vill ni komma in så går det bra att ringa så hjälper vi er med detta. Kyrkorna är också öppna innan och efter gudstjänst. 1e kyrkvaktmästare Magnus Johansson 0451-774612.

Kommande gudstjänster och andra samlingar

Se vår kalender längst ned på hemsidan eller gå till vår sida på Facebook.com.

Med anledning av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten gäller från 23 december 2021, samt oförändrat från 12 januari 2022 med uppdatering 19 januari 2022. 

  • 50 deltagare i Norra Åkarps kyrka
  • 50 deltagare i Vankiva kyrka
  • 35 deltagare i Farstorps kyrka

vid alla gudstjänster och andra offentliga sammankomster i Bjärnums Pastorat.

Var vi sitter:

·         Vi sitter i varannan bänk och bänkar som ni inte får sitta i är märkta.

·         Det skall vara 1 meter mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

·         Vi erbjuder munskydd och handsprit för de som vill ha.

Nattvard: 

·         Vid nattvard håller vi avstånd minst 1 meter.

·         Vi tar emot brödet i handen och om man vill så doppar man brödet i kalken.

Vid avsked vid begravningsgudstjänst:

·         Vi håller avstånd mellan sällskapen.

·         Begravningsentreprenören visar fram vid avskedet.

Kyrkkaffe:

·         Vid eventuellt kyrkkaffe sprider alla som fikar ut sig i kyrkan.

Minnesstunder:

Vid minnesstunder i samband med begravning är maxantalet tillåtnadeltagare 50 personer. Vid andra ”privata” sammankomster är maxantalet deltagare 20 personer.

www.facebook.com/bjarnumspastorat/

Swish

Då många pga de rådande restriktionerna har svårt att komma till kyrkan listas nedan kollektswishnummerna för de som önskar skänka kollekt.

NORRA ÅKARP: 123 322 61 80

VANKIVA: 123 063 30 16

FARSTORP: 123 675 09 70

Såväl livesänd Gudstjänst som tidigare Gudstjänster hittar ni på:

Gudstjänster i Bjärnums Pastorat

Tryck på länken ovan för att komma till Gudstjänsterna. Ber sidan dig skapa ett konto, tryck bara bort rutan.

Önskar du skänka kollekt har du swishnummer till respektive församling längre ner på denna sida.

Administratör 100%

 

Vi söker dig som med ett leende välkomnar den som besöker vår expedition! Du ska med kunnighet och med stor känsla för service svara i växeln och ta emot post och e-post. Du är ofta den första personen som människor möter i t ex ärenden som rör begravning och du är den som håller ordning och reda i arkiv och system. 

Vi söker dig som är noga och plikttrogen och som förstår att ge god service till människor i alla åldrar. Du är nyfiken, har tålamod och att du kan hålla ordning på flera trådar.
Du har administrativ erfarenhet, intresse för samordning, du kan tänka själv tillsammans med andra och trivs med varierande uppgifter.
Du ser människor du möter och som finns i dokument och siffror. Kan du lösa knutar på trådarna du håller i är det en tillgång.

Tjänsten
Som kanslist arbetar du med administrativt stöd för pastoratets arbete. Det handlar om att ge församlingsbor, anställda, volontärer, förtroendevalda och kyrkoherde administrativt stöd. Du ansvarar för expeditionen, växel, kyrkobokföring, post, e-post, diarium, arkiv, kalender. Du samarbetar med 1:e vaktmästaren gällande administrationen kring begravning och gravsättning och du är sekreterare i kyrkofullmäktige och kyrkoråd. I tjänsten ingår även kontering, budgetfrågor i samarbete med vår kamrer.


Våra förväntningar
Vi söker en ordningsam och socialt begåvad person som är van att bemöta människor och hantera sekretess. Om du kan KBOK, KOB, FAS, GRAV och andra interna kyrkliga system är det bra, men det viktigaste är att du är rätt person och kan lära dig. Vi förväntar oss att du delar Svenska kyrkans värderingar, tro och liv och är välförankrad i kyrkans värld.

Som person ser vi att du är noggrann, ansvarstagande, omtänksam och kvalitetsmedveten.

Du har en härlig och positiv inställning, en problemlösande attityd med ett driv att göra det lilla extra. Du trivs med att samarbeta med andra. Du kan även arbeta självständigt. Du har god organisationsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens.

Du har körkort och tillgång till egen bil.

Du ska även kunna visa utdrag ur polisens belastningsregister.

 

Om Bjärnums pastorat:

Bjärnums pastorat består av församlingarna Norra Åkarp, Vankiva och Farstorp. Tjänstestället är på pastorsexpeditionen i Bjärnum ca 16 km norr om Hässleholm.

Vi erbjuder en trevlig miljö att arbeta i. Vårt arbetslag består av 24 härliga och positiva personer som trivs tillsammans och försöker ta vara på varandras kompetens. Vår pastorsexpedition i Bjärnum är nyrenoverad och har fräscha och ändamålsenliga lokaler utrustade med modern teknik. Vi följer kollektivavtal och varje anställd har ett friskvårdsbidrag.

 

Ansökan inkl. meritförteckning, personligt brev, löneanspråk och referenspersoner skickar du till Pastorsexpeditionen, Gamla Kyrkvägen 2, 282 64 Bjärnum.

Det går också bra via e-post mats.h.svensson@svenskakyrkan.se

Märk kuvertet eller mailet med ”Ansökan administratör”.

 

Tillträde 7 februari eller enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Senaste ansökningsdag 31 januari 2022.

 

Till bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakter med bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Information om tjänsten


Mats Svensson – kyrkoherde, 0451-774605

mats.h.svensson@svenskakyrkan.se