Gamla Prästgården
Foto: P Enochsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat

Bjärnums pastorat ligger i den natursköna norra delen av Skåne och är en del av Hässleholms kommun. Bjärnums pastorat består av Norra Åkarps, Vankivas och Farstorps församlingar. Ni når oss under kontorstid måndag till fredag på telefon 0451- 774600, så mycket verksamheten tillåter. Övrig tid telefonkontakt med präst enligt information på telefonsvararen. Vill ni komma in i någon av våra kyrkor?! Våra kyrkor är låsta, men vill ni komma in så går det bra att ringa så hjälper vi er med detta. Kyrkorna är också öppna innan och efter gudstjänst. 1:e kyrkvaktmästare Magnus Johansson 0451-774612.

Tidigare livesända Gudstjänster hittar ni på:

Gudstjänster i Bjärnums Pastorat

Tryck på länken ovan för att komma till Gudstjänsterna. Ber sidan dig skapa ett konto, tryck bara bort rutan.

Norra Åkarps kyrka

Norra Åkarps kyrka ligger på en höjd omgiven av stor kyrkogård i västra delen av Bjärnum.

Vankiva kyrka

Vankiva kyrka ligger i Vankiva församling och började byggas i slutet av 1100-talet.

Farstorps kyrka

Farstorps kyrka ligger i Farstorps församling. Den byggdes i romansk stil i slutet av 1100-talet.

Vuxna

Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat vill vara en plats där människor får möta varandra och Gud och bygga relationer. Läs mer om våra verksamheter!

Barn och familj

Tro och tillit till en himmelsk förälder som tar hand om oss betyder mycket för många barn. Här kan du läsa om våra verksamheter för barn och familjer.

Konfirmation

Vad är kärlek? Varför finns ondskan? Vad är meningen med just mitt liv? Finns Gud? Vad är Gud? Och vem var den där Jesus egentligen?

Händer som håller i varandra.

Samtalsstöd och själavård

Hos Svenska kyrkan i Bjärnums Pastorat kan du få hjälp och stöd genom hembesök och samtal. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar ingenting.

En hand tänder ett andaktsljus.

Fira gudstjänst

Välkommen till en stund i stillhet och eftertanke.

Musik

Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat har tre körer där du som gillar att sjunga är välkommen att vara med; Norra Åkarps kyrkokör, Vankiva kyrkokör och Farstorps Hellre- Än- Bra kör. Flera gånger om året bjuder vi också på konserter och musikarrangemang.

Prästkragen kontakt

Vill ni har plats till ert barn på Prästkragens förskola? Kom gärna och hälsa på oss om ni vill veta mer och se hur vi har det på förskolan. Ring 0451-77 46 20 så boka vi en tid!

Prästkragens förskola

Prästkragens förskola har sina lokaler i den gamla prästgården i Vankiva och drivs av Svenska kyrkan i Bjärnums pastorat.