Vollsjö församling

Välkommen till Vollsjö församling. Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal torsd kl 10-12. Telefontid: måndag, tisdag, fredag kl 10-11

Det mesta av församlingens verksamhet är satt på paus på grund av den ökade smittspridningen och de rådande restriktionerna.

Vi fortsätter att fira gudstjänst med ett maxantal på 8 besökare. Det innebär att det är väldigt få som kan komma på de gudstjänster som firas. På hemsidan har vi webblänkar till gudstjänster och radioandakter. Det finns också en ordning för att kunna fira gudstjänst i hemmet.

Dop och vigslar har också ett maxantal på 8 personer.

När det gäller begravningar har regeringen beslutat att maxantalet är 20 deltagare.

Vi hyr tillsvidare inte ut våra församlingshem.

Vi erbjuder hjälp med inhandling av dagligvaror till Dig som inte kan eller vill lämna hemmet under rådande pandemi. Kontakta Lena 0416-30116.

Vill Du besöka någon av våra fem kyrkor så kontakta gärna våra vaktmästare. Kontaktperson till respektive kyrka finns i församlingsbladet och på hemsidan.

Vill du boka samtal med någon av prästerna kan du ringa

Niclas 0416-30025

Eller

Björn 0416-30024

Tillsammans tar vi oss igenom denna situation och vi ber för vår församling!

Det finns många olika sätt att vara en del av ett gudstjänstliv, på nätet eller via tv och radio.
Här hittar du länkar till några av alla de ställen som på olika sätt sänder gudstjänster och andakter.

GUDSTJÄNSTER PÅ SVT PLAY
Varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor.

Gudstjänster på SVT play

GUDSTJÄNSTER I SVERIGES RADIO
På Sveriges radio finns programmet Gudstjänsten. De sänder varje söndag från en kyrka i Sverige. De sänder också gudstjänster som innehåller religionsmöten.

Lyssna på gudstjänster i Sveriges radio

DIGITALA GUDSTJÄNSTER I SVENSKA KYRKAN
Det firas många gudstjänster digitalt i Svenska kyrkan.

Det finns en kalender ”Delta digitalt” där du kan bläddra dig fram till olika gudstjänster och evenemang.

Från Lunds domkyrka sänds andakter och gudstjänster.
Gudstjänster från Lunds domkyrka

ORDNING FÖR GUDSTJÄNST HEMMA
På nätet finns det många olika förslag på ordningar för gudstjänster hemma. I Lunds stift lägger man ut förslag på ordningar för andakter och gudstjänster hemma.

Personalen i Vollsjö församling arbetar just nu för att hjälpa och stödja församlingsbor i den speciella situation som vårt samhälle befinner sig i. Vi samverkar med kommunen och våra grannförsamlingar. I dessa tider blir den digitala kommunikationen viktig och samtidigt är jag bekymrad över alla dem som inte har tillgång till sociala media när informationen blir digital. Vi vill gärna nå ut till fler. Jag ber därför Dig som läser detta, berätta för Din granne, Dina bekanta, att kyrkan finns här för att stödja genom samtal, genom att hjälpa till med inköp av mat eller medicin.

Vi ber för Er alla!

Kontakta oss gärna

Lena Jönsson 0416-301 16

Niclas Thoor (präst) 0416-300 25

Björn Jernström (präst) 0416-300 24

Björn Jernström
kyrkoherde

dina personuppgifter behandlar vi

Kyrkblad november 2020

Fem kyrkor - Ett ljudvykort.

Klicka på bilden för att lyssna

Fem kyrkor ett ljudvykort

Ljudvykortet finns att köpa på pastorsexpeditionen i Vollsjö. Pris 60 kr