Bild: Foto: Svenska kyrkan

Tio skäl att konfirmeras!

Du får ...

… tid att tänka på vad som är viktigt i livet.
… ta reda på vad kristen tro är.
… lära känna nya människor.
… åka på läger.
… vara med om något som är annorlunda än skolan.
… bli allmänbildad.
… ingå i en lång tradition av människor.
… vara med om en konfirmationsgudstjänst.
… varför inte?

Konfaläsning för dig som är 14-15 år. Vi har terminsläsning som börjar på hösten varje år och sedan är det konfirmation någon gång i april/maj. Inför varje hösttermin skickar vi ut ett personligt brev till alla ungdomar som har åldern inne. Om du inte har fått något brev hör av dig till konfirmandledare Lena Carlsson så ordnar vi det.

Vuxenkonfirmation

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I församlingen erbjuds du alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

För att konfirmeras förutsätts att du är döpt. Konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn, är du inte det är du välkommen att bli döpt som vuxen.

Dopet är en gåva till dig där Gud lovar att dela ditt liv alla dagar till tidens slut och att gå med dig på alla dina vägar. Dopet är en möjlighet att se ditt eget liv i ljuset av Jesus, hans liv, död och uppståndelse. Det betyder att oavsett hur livet är så är Gud närvarande i ditt liv. Det är en lika stor gåva oavsett när i livet du döps - som barn, tonåring eller vuxen.

För att döpas krävs inte mer av dig för att du är vuxen än när du är barn. Gud lovar att vara med dig alla dagar. Du blir också vid dopet medlem i Svenska kyrkan.