En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Vad är viktigt för ett gott liv? Vem är jag och vem vill jag vara? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag. Du får också ta reda på vad kristen tro är, lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt. Du är inte ensam om att fundera över livet. Man kan också konfirmeras senare i livet - läs mer här!

Konfirmation

 Tio skäl att konfirmeras!                               

Du får ...

… tid att tänka på vad som är viktigt i livet.
… ta reda på vad kristen tro är.
… lära känna nya människor.
… åka på läger.
… vara med om något som är annorlunda än skolan.
… bli allmänbildad.
… ingå i en lång tradition av människor.
… vara med om en konfirmationsgudstjänst.
… varför inte?

Konfaläsning för dig som är 14-15 år. Vi har terminsläsning som börjar på hösten varje år och sedan är det konfirmation någon gång i april/maj. Inför varje hösttermin skickar vi ut ett personligt brev till alla ungdomar som har åldern inne. Om du inte har fått något brev hör av dig till konfirmandledare Lena Carlsson så ordnar vi det.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vuxenkonfirmation

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I församlingen erbjuds du alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

För att konfirmeras förutsätts att du är döpt. Konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn, är du inte det är du välkommen att bli döpt som vuxen.

Dopet är en gåva till dig där Gud lovar att dela ditt liv alla dagar till tidens slut och att gå med dig på alla dina vägar. Dopet är en möjlighet att se ditt eget liv i ljuset av Jesus, hans liv, död och uppståndelse. Det betyder att oavsett hur livet är så är Gud närvarande i ditt liv. Det är en lika stor gåva oavsett när i livet du döps - som barn, tonåring eller vuxen.

För att döpas krävs inte mer av dig för att du är vuxen än när du är barn. Gud lovar att vara med dig alla dagar. Du blir också vid dopet medlem i Svenska kyrkan.