Stjärnhimmel och Jesusbarnet
Foto: Kristin Lidell/Ikon

Svenska kyrkan Växjö

En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. Svenska kyrkan Växjö är en mötesplats för alla människor.

En handgjord liten ängel med konformad kropp. En adventsljusstake med fyra tända ljus i bakgrunden.

Gudstjänstprogrammet i advent och jul

Kom till kyrkan för gudstjänster och gemenskap. Här hittar du hela programmet för alla kyrkor och församlingar inom Svenska kyrkan Växjö.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

En kvinna tänder tredje ljuset i en adventsljusstake.

Diakonigåvan - ge en julklapp till någon i din närhet

Genom Diakonigåvan kan du hjälpa människor lokalt när det behövs som mest. Med pengar från Diakonigåvan ger Svenska kyrkan Växjö stöd och hjälp åt människor som bor och lever i våra församlingar. Swisha till 123 526 1615

Diakonicentrums logotype.

Skänk en summa till Diakonicentrum

När du skänker en summa pengar till Diakonicentrum gör du skillnad för människor i utsatta livssituationer, i och omkring Växjö. Din gåva ger dem hopp och möjligheter till förändring. Du kan sätta in din gåva på Diakonicentrums bankgiro 300-1963. Du kan också swisha pengar till Diakonicentrums verksamhet med Swish-nummer 123 113 74 88. Din gåva går oavkortat till Diakonicentrums verksamhet.

Välkommen i jul - Läs Trovärdigt digitalt

Trovärdigt är en tidning om tro och liv från Svenska kyrkan Växjö. I det här numret hittar du hela advent- och jultidens program med alltifrån gudstjänster och konserter till julfirande och gemenskap. Läs också om Natalya som flytt kriget och nu ska fira sin första jul i Sverige. På sidan 10-11 kan du läsa julevangeliet för både stora och små.

Biskop Fredrik Modéus

Julhälsning från biskopen

Även om vi kanske inte känner varandra, vill jag önska dig som läser detta en god och välsignad julhelg.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Tänd ett ljus i advent

Advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Be en bön eller tänd ett ljus för något eller någon i väntan på jul.

En pump handsprit står framför en ljusbärare och en ask med stearinljus.

Försiktighetsåtgärder för att minska smittspridning

Vi uppmanar alla som vistas i våra lokaler eller som deltar i gudstjänster eller annan verksamhet, att vaccinera sig och även fortsätta med att vidta försiktighetsåtgärder med bland annat en god handhygien och att stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Svenska kyrkan Växjös vision är: En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan Växjö har ca 55 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Mobiltelefon med hörlurar.

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Växjö, våra församlingsexpeditioner och jourhavande präst. I menyn, under fliken personal, hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare.

Aktuellt från Svenska kyrkan Växjö

Små och stora i adventstid, Skogslyckan

Måndagar kl 14 28/11, 5/12, torsdagar kl 14 1/12, 8/12

Julmarknad i Hemmesjö församlingshem

4 december, andra advent, kl 11.00-16.00

Grötfest i Vederslövs kyrka

Tisdag 6/12 kl 14.00

Musikgudstjänst med Vivavox

Kalvsviks kyrka, söndag 4/12 kl 10.00

Julquiz i Skogslyckan

Publicerad:

Vill du vara med och tävla om ett litet pris? Svaret behöver vi senast 15 dec.