Svenska kyrkan Växjö

En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. Svenska kyrkan Växjö är en mötesplats för alla människor.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Frågor med anledning av personuppgiftsincidenten

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att vända dig till Svenska kyrkan Växjös dataskyddsombud:

Tom Angeling
E-post: tom.angeling@svenskakyrkan.se

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Vårvinterns gudstjänstprogram

Kom till kyrkan för gudstjänster och gemenskap. Här hittar du hela vinterns program för alla kyrkor i Svenska kyrkan Växjö.

En mobilskärm inklippt intill ett foto på Växjö domkyrka.

Var hittar jag gudstjänstprogrammet och information om andra verksamheter?

Svenska kyrkan Växjö har tidigare skickat ut tidningen Trovärdigt till alla hushåll i pastoratet. I Trovärdigt har det funnits information om gudstjänster och aktiviteter under året. Från och med 2024 kommer denna information istället att finnas på hemsidan och i appen Kyrkguiden. Detta för att ge dig möjlighet att få en modern, snabb och uppdaterad information om gudstjänstprogrammet och verksamheten.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Diakonigåvan

Genom Diakonigåvan kan du hjälpa människor i din närhet. Med pengar från Diakonigåvan ger Svenska kyrkan Växjö stöd och hjälp åt människor som bor och lever i våra församlingar. Swisha till 123 526 1615

Några ungdomar ligger på yogamattor på golvet.

Kropp och själ

Hitta tillfällen att vara tillsammans i tystnad under en retreat, eller delta i stillsamma samtal under en vandring. Få hjälp kroppen att hämta nya krafter till vardagen och själen att få ett djupare perspektiv på livet.

Någon pumpar kaffe ur en termos i en mugg från Svenska kyrkan.

Mötas och umgås

Det finns många platser för nya bekantskaper och möten i Svenska kyrkan Växjö. Här hittar du flera mötesplatser, caféer och soppluncher.

Fastan - läs Trovärdigt digitalt

Trovärdigt är en tidning om tro och liv, som ges ut av Svenska kyrkan Växjö. I det här numret kan du läsa om om fastan, som är en möjlighet att avstå något för att vinna något annat. Det finns också massor av annonser om det som händer i kyrkan under vårvintern. Trovärdigt kan hämtas i alla kyrkor och församlingshem runtom i pastoratet.

En semla på en assiett.

... för däremellan kommer fastan!

Vi är många som har hört om fastan inom andra religioner, men inte vet vad som gäller inom kristendomen. Fastan finns inom Svenska kyrkan också men präglas här av väldigt mycket valfrihet.

Svenska kyrkan Växjös vision är: En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan Växjö har över 50 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Mobiltelefon med hörlurar.

Kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Växjö, våra församlingsexpeditioner och jourhavande präst. I menyn, under fliken personal, hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare.