Ett barn som sträcker sig efter ett höstlöv.

Svenska kyrkan Växjö

En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. Svenska kyrkan Växjö är en mötesplats för alla människor.

En vit kyrka skymtar bakom ett höstträd.

Höstens gudstjänstprogram

Kom till kyrkan för gudstjänster och gemenskap. Här hittar du hela höstens program för alla kyrkor i Svenska kyrkan Växjö.

Barn som leker i kyrkan

Dags för höstens uppstart!

Barn- och familjeverksamhet, ungdomsgrupper, körsång för alla åldrar, mötesplatser och dagverksamhet. Välkommen till en grupp som passar dig! Här hittar du alla grupper, samt datum och tider för höstens uppstarter.

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Ditt medlemskap gör skillnad

Genom ditt medlemskap i Svenska kyrkan är du med och skapar mötesplatser där alla är välkomna. Du stöttar samhällets mest utsatta, i Växjö, i Sverige och i världen. Ditt medlemskap betyder mycket.

Ett barn med rosa hjälm cyklar genom en park full av höstlöv på marken.

Anledningar att vara medlem

Öppen förskola, mötesplatser för ungdomar, stöttning av sjuka och av människor i kris, gemenskapsträffar, jourhavande präst, familjerådgivning, musik och konserter, kulturarv, ekonomiskt stöd, klimatarbete och mycket, mycket mer!

Förstasidan Trovärdigt nr 6 2023

Läs Trovärdigt digitalt

Trovärdigt är en tidning om tro och liv, som ges ut av Svenska kyrkan Växjö till alla boende inom pastoratet. I detta nummer kan du läsa om den nystartade kör- och orgelskolan, om medlemskapet och varför kyrkan är viktig. Du hittar även hela höstens program och uppstarter.

Närbild på orgel i Växjö domkyrka

Schola Cantorum - en satsning på kör och instrumentens drottning

Från och med september startar en kör- och orgelskola i Växjö domkyrka för att locka fler till att sjunga i kör och spela orgel - instrumentens drottning - Läs artikeln från Trovärdigt, direkt här på webben.

Logga Musikhjälpen

Vi stödjer Musikhjälpen

Mellan 11-17 december pågår Musikhjälpen. Då kommer Sveriges radio att sända radio live från en glasbur på Stortorget i Växjö eller kärlekens torg som man tillfälligt döpt om det till.

Diakonigåvan

Genom Diakonigåvan kan du hjälpa människor i din närhet. Med pengar från Diakonigåvan ger Svenska kyrkan Växjö stöd och hjälp åt människor som bor och lever i våra församlingar. Swisha till 123 526 1615

Svenska kyrkan Växjös vision är: En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan Växjö har över 50 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Mobiltelefon med hörlurar.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Växjö, våra församlingsexpeditioner och jourhavande präst. I menyn, under fliken personal, hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare.

Aktuellt från Svenska kyrkan Växjö

Pianoafton Växjö domkyrka 30/9

Publicerad:

Lördag 30 september kl 18.00

Sopplunch i Furuby församlingshem

Publicerad:

Onsdagar kl 12.00 följande datum: 27/9, 25/10 och 29/11

Bröllopsmässa 23/9 Domkyrkocentrum

Publicerad:

Kl 12.00-17.00

Beröringspunkt Växjö 21/9

Publicerad:

Föredrag, Domkyrkocentrum Växjö

Familjemässa Växjö domkyrka 1/10

Publicerad:

Tema änglar