Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Universitetskyrkan

Alla har vi väl våra tankar och funderingar som vi går och bär på. Vad man än har för funderingar, så kan det vara skönt att få fundera tillsammans med någon. Som präst och diakon är vi gärna denna ”någon” att fundera tillsammans med.

Välkommen till Universitetskyrkan!

Universitetskyrkan finns till för studenter och personal vid Linnéuniversitetet i Växjö och vi riktar oss till alla oavsett tro, nationalitet eller sexuell läggning. Universitetskyrkan erbjuder bland annat enskilda samtal, kurser, pilgrimsvandringar, meditation, retreat och gudstjänster. De aktiviteter vi erbjuder har en öppen och kravlös utformning så att alla ska känna sig välkomna.

Till oss kan du komma, som troende eller icke troende, för att prata om allt det som du bär med dig; livsfrågor, tro, relationer, personliga problem, identitet, sorg, tankar kring studier osv! Vi har tystnadsplikt, så det som sägs i förtroende stannar mellan oss.

Hitta till Universitetskyrkan

Universitetskyrkan i Växjö hittar du dels på Café Tufvan (andra våningen) och dels i Teleborgs kyrka som finns några hundra meter från Campus

Teleborgs kyrka

I Teleborgs kyrka firas det gudstjänster flera gånger i veckan. På torsdagskvällar kl 18.00 är det en enkel kvällsmässa och därefter Space- ett internationellt café. På söndagar firar vi mässa kl 17.00, efteråt serveras kvällsmacka med te eller kaffe. Om du orkar upp på onsdagsmorgonen, firar vi mässa kl 8.00, och efteråt äter vi frukost tillsammans.

Kapellet på Campus

Växjö universitet har ett eget Kapell! För några år sedan invigdes miljöhuset Lergöken till Gudstjänstlokal. Det byggdes på 90-talet av studenter och lärare på universitetet för att visa på alternativ teknik. Huset är således byggt helt i lera och halm! Kapellet ligger mittemot studenthälsan och är för tillfället stängt.

Café Tufvan

På café Tufvan finns vi de flesta torsdagar mellan kl 13.00 och 15.00 men även andra dagar.
Välkommen att ta en kopp kaffe med oss och/eller boka in en samtalstid

Enskilda samtal

Vill du ha ett längre enskilt samtal är du välkommen att boka en tid. Vi hjälper dig gärna med kontakter med andra församlingar och trossamfund. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler över våra samtal.

Info: Birgit Johansson 0470-70 48 54 Birgit Johansson

På gång i Universitetskyrkan Växjö