Universitetskyrkans logotype.
Foto: Universitetskyrkan

Universitetskyrkan

Universitetskyrkan är ett samarbete mellan olika kristna samfund på universitet och högskolor över hela Sverige för både studenter och anställda, oavsett kulturell bakgrund och sexuell identitet, för att erbjuda samtalsstöd och andrum, bjuda in till gemenskap och existentiell fördjupning, förmedla kontakt till lokala församlingar och finnas som resurs i till exempel krisberedskap och krisbearbetning.

In english

Välkommen till Universitetskyrkan

Du är mer än du presterar

Både under studietiden och i arbetslivet kan tillvaron kännas som en kamp, särskilt om vi dessutom upplever att vi är ensamma eller inte har stöd. Vi som finns till tjänst vid Linnéuniversitetet i Växjö har många års erfarenhet av samtal med människor i olika skeden av livet. Det behöver inte handla om religion och tro, utan till exempel om sorg, skuld, skam, relationsproblem eller annat som är tungt och svårt med att leva. Ett samtal kan vara första steget mot en förändrad livssituation. Du kan komma en enstaka gång eller under en längre period, beroende på vad du vill och behöver.

Tveka inte att höra av dig och boka ett samtal. Det kostar inget och vi för inga journaler utan det råder absolut tystnadsplikt.

Du när oss enklast via telefon och e-post, se våra kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Sociala medier

Universitetskyrkan i Växjö finns på Facebook (se flödet nedan) och Instagram @universitetskyrkan_vxo.

Svenska kyrkan har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.