Växjö domkyrka
Foto: Daniel Johansson

Växjö domkyrka

Växjö domkyrka uppfördes under tidig medeltid och är idag stiftskyrka för Växjö stift och samtidigt en av församlingskyrkorna i Växjö stads- och domkyrkoförsamling.

I Växjö domkyrka firas regelbundet olika typer av gudstjänst, här finns ett rikt församlingsliv med verksamhet för alla åldrar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Växjö domkyrka, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om antal sittplatser, tillgänglighet och kyrkans historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kyrkan via en virtuell rundtur.

Alldeles intill Växjö domkyrka ligger Domkyrkocentrum med café, butik, bibliotek, samlingssalar och mötesplatser.

Med anledning av coronapandemin

Kyrkan är öppen för bön, ljuständning och enskild andakt men vi bjuder inte in till offentliga gudstjänster på det sätt vi är vana vid. Vi hänvisar till det digitala gudstjänstutbudet.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Läs mer om hur Svenska kyrkan Växjö tar ansvar i coronapandemin och anpassar verksamheten därefter.

Hitta till Växjö domkyrka

Linnégatan 2A
352 33 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Växjö domkyrka är öppen varje dag kl 9.00-18.00.

Doptider

• Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00.
  • Söndagar kl 13.00 alternativt i söndagsgudstjänsten kl 11.00.

Vigseltider

• Lördagar kl 13.00, 14.30 och 16.00.

Församlingsexpedition för Växjö domkyrka

E-post: vaxjo.domkyrko@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd, Växjö

På grund av rådande smittläge och restriktioner tar vi för närvarande inte emot besök på församlingsexpeditionen.

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

Gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Sociala medier

Växjö domkyrka finns på Facebook (se flödet nedan) och Instagram @vaxjodomkyrka.

Svenska kyrkan Växjö har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.

Om Växjö domkyrka

Du kan se och lyssna till sammanfattad information om Växjö domkyrka via audioguiden. I bildlänkarna nedan kan du läsa mer utförlig information om Sigfridslegenden, domkyrkans historia, konstverk, inventarier och orglar.

Antal sittplatser

Växjö domkyrka har ca 830 sittplatser.

Tillgänglighet

Det finns tillgänglighetsanpassade toaletter och hissar. I kyrkan finns hörslinga.