Svenska kyrkan i Österåker

Svenska kyrkan i Österåker Besöksadress: Bergavägen 13, 18421 Åkersberga Postadress: Box 46, 18421 Åkersberga Telefon: +46(8)54084500 E-post till Svenska kyrkan i Österåker

Svenska kyrkan i Österåker

Österåker med Åkersberga som tätort ligger naturskönt i den nordöstra delen av Stockholms län, med närhet till både stad och hav. Här finns Österåker-Östra Ryds församling och Ljusterö-Kulla församling. Tillsammans är vi Österåkers pastorat.

Bokning av dop, vigsel eller begravning: 08-540 845 24
Bokningen Ljusterö-Kulla: 08-542 422 74

Tidsbokning samtalsakut (tel.svarare): 08-540 206 76
Tidsbokning familjerådgivning (tel.svarare): 08-540 845 25

Telefon växeln: 08-540 845 00

E-post Österåkers pastorat

Åkersberga Kyrkliga Centrum
Besöksadress: Bergavägen 13, Åkersberga
Postadress: Box 46, 184 21 Åkersberga

MediYoga och Dansyoga, nu startar vi upp nya grupper. Under våren kommer vi att alternera mellan yogans fasta positioner och dansens frigörande effekter på kropp och sinne. Du medverkar efter egen förmåga, inga förkunskaper kräv. Varmt välkommen!

MediYoga & Dansyoga

Missa nova Sofiae av Nina Åkerblom Nielsen. Bland andra medverkar kören Exaudi samt mezzosopran Mia Lundell. Välkommen söndagen den 4 februari kl. 18.00 i Österåkers kyrka.

Konsert ”Missa nova Sofiae”

Böneveckan 18-25 januari

Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 75 länder. Lördagen 20/1 kl. 18.00 Helgmålsbön i Åkersbergakyrka, 21/1 kl. 18.00 i Säbykyrkan, 23/1 kl. 19.00 i Bergakyrkan, 24/1 kl. 19.00 i Katolska kyrkan.

Kom och fastlagsfika med oss. Köp en semla och bidra till allas rätt till mat. Vi ses på Bergavägen 13 den 13 februari.

Semmelfika

Nu bildar Ljusterö-Kulla församling tillsammans med Österåker-Östra Ryds församling Österåkers pastorat. Tillsammans blir vi starkare, men med fortsatt lokal prägel. Två församlingar samverkar för att finnas för dig som bor, arbetar eller tillbringar din fritid här.

Två församlingar i samverkan

Passa på att döpa dig eller ditt barn. Kom till "Dop, helt enkelt" i Åkersberga kyrka lördag 10 februari. Alla är välkomna, oavsett ålder och ingen föranmälan krävs.

Välkommen till drop in-dop

Nu drar verksamheterna igång igen. Välkommen att anmäla ditt barn till en kör eller skapargrupp. Det finns anpassade grupper för olika åldrar. Eller kom till våra öppna barnverksamheter. Här träffas vi för att leka, sjunga, umgås, fika, dela erfarenheter och lära känna varandra.

Terminstart - barnkörer, skapargrupper, öppna förskolan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så missar du inga inbjudningar till mötesplatser, konserter, aktiviteter för barn eller andra evenemang eller nyheter. Mailet får du ungefär en gång i månaden.

Nyhetsbrev

Vilken kyrka är din favorit?