Mötesplatser för vuxna

Känslan av gemenskap är viktig. Svenska kyrkan är en mötesplats genom hela livet där vi kan träffas, lära känna varandra, utbyta erfarenheter och inspireras. Ta del av soppluncher, språkcaféer, plats för skapande och mycket mer.

Mötesplatser

Tisdagsträffar – middagsbön och lunch

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna delar en måltid i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Middagsbönen hålls varje tisdag kl. 12.00 i Åkersberga kyrka och efterföljs av en lättare lunch till självkostnadspris (40 kr).

Tisdagsträff med program
En gång i månaden kommer en gäst i anslutning till tisdagens middagsbön. Programmet är ca 40 minuter och kan vara ett musikaliskt framförande eller ett föredrag. Ta del av programmet/föreläsningarna här>>

Fika på Kyrktorget

Välkommen till kyrktorget i Åkersberga kyrka. Här kan du sitta ner en stund, läsa en tidning och ta en kopp kaffe. Gemensam fika har vi på onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 14.00. Kom och träffa nya och gamla vänner. Alla är varmt välkomna!

Morgonbön

Unna dig en stunds lugn och ro, ett tillfälle för reflektion och stillhet. Varje fredag är du välkommen att tillsammans med några av oss som arbetar i kyrkan och andra församlingsbor mötas i bön. Den efterföljande frukosten är inställd tills vidare.

Tid: Fredagar kl. 8.00–8.15 och 9.00–9.15.
Plats: Åkersberga kyrka
Info & kontakt: Ullakarin Westlin, 08-540 845 70, ullakarin.westlin (a) svenskakyrkan.se

Sopplunch i Roslags-Kulla

Roslags-Kulla församlingshem: 12/2, 11/3, 15/4, 13/5 kl. 12.00, kostnad 50:-

SOPPLUNCH Ljusterö

Ljusterö prästgård: 28/1, 25/2, 31/3, 28/4. Ett kort föredrag, musikstund eller liknande hålls varje gång. Ett samarbete mellan Svenska kyrkan, PRO och Åda

Vila en stund på kyrkbänken i Åkersberga kyrka

Öppna Prästgården på Ljusterö

Varmt välkommen till Prästgården på Ljusterö – en mötesplats för alla åldrar.
Tid & Plats: Onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 i Ljusterö prästgård

Hållplats Vasagården

Mötesplats för daglediga i Rydbo med fika och pratstund. Kaffe och smörgås: 20 kr.
Tid: Varannan torsdag klockan 13.30–15.30.
Plats: Vasagården, Rydbo.
Info & kontakt: Catarina Söderlind, 08-540 845 31, catarina.soderlind (a) svenskakyrkan.se

Café-prata-svenska Åkersberga

Du som vill träna din svenska, kom till oss. Vi dricker kaffe, har trevligt tillsammans och pratar svenska. Ingen föranmälan, det är bara att komma. Ingen kostnad.

Tid: Tisdagar kl. 14.00–16.00
Plats: Åkersberga kyrka, Bergavägen 13
Info & kontakt: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Språkcafé "Tillsammans på Ljusterö"

Kom och möt världen på Ljusterö. Språkcafét, ett mångkulturellt forum, drivs i samarbete med Tillsammans på Ljusterö. Kom och dela språk- och livserfarenheter över en fika. Språkcaféet är öppet på måndagar kl. 18.00–20.00 i Prästgården.

Träffpunkten Styrkepass

Styrkepass för pensionärer med instruktören Kerstin Eriksson i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen kl. 10.30 på torsdagar i Roslags-kulla församlingshem.

Träffpunkten Yoga

Yoga för pensionärer med instruktören Sveta Tell i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen kl. 10.30 på måndagar.

Träffpunkten Bingo

Bingo och fika för pensionärer i Roslags-Kulla församlingshem, i samarbete med kommunen kl. 13.30 på tisdagar.

Studiestöd & läxhjälp

Du som studerar på gymnasiet eller Komvux kan få studiestöd och läxhjälp av volontärer med lärarerfarenhet. Ingen avgift.

Andakter & musikstund på äldreboenden

En dag per månad håller vi andakter och ordnar musikstunder på de flesta av kommunens boenden. Musiker, präst, volontär och en diakon kommer då på besök.

Österåkers kyrkliga syförening

Syföreningen syr och stickar, umgås och dricker kaffe. En gång om året ordnas basar och insamling görs till behövande.
Tid: Torsdagar, jämna veckor, kl. 13.00–15.00
Info & kontakt: Gunnel Kjäll, telefon 08-540 231 57

syföreningen i Roslags-Kulla

Varannan måndag träffas syföreningen i Roslags-Kulla församlingshem. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna!
Info & kontakt: Ylva Nassikas, telefon: 08-540 868 91 eller nassikas (a) telia.com

SKAPARGRUPP FÖR VUXNA

En skapargrupp träffas några gånger per termin för att prova olika hantverk och skapa i olika material. Roligt, kreativt och kravlöst.

Måndagarna 12/1, 3/2, 24/2, 16/3, 6/4, 27/4, 18/5, 8/6
kl. 18.30–20.00
Info & anmälan: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se