Mötesplatser för vuxna

Känslan av gemenskap är viktig. Svenska kyrkan är en mötesplats genom hela livet där vi kan träffas, lära känna varandra, utbyta erfarenheter och inspireras. För närvarande är bara de verksamheter öppna som kan bedrivas med hänsyn och omsorg för varandra samt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Mötesplatser

Tisdagsträffar – Inställt tills vidare

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna delar en måltid i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Middagsbönen hålls varje tisdag kl. 12.00 i Åkersberga kyrka och efterföljs av en lättare lunch till självkostnadspris (40 kr).

Morgonbön - INSTÄLLT!

ÅkersbErga kyrka och kyrktorget

Välkommen till kyrktorget i Åkersberga kyrka. Här kan du sitta ner en stund, läsa en tidning och få en kopp kaffe. Kom in i kyrksalen och tänd ett ljus för någon som har det svårt, något som känns tungt eller tänd ett ljus för tacksamhet och längtan.

INSTÄLLT! Soppluncherna i Roslags-Kulla och LJUSTERÖ

Öppna Prästgården på Ljusterö

Vila en stund på kyrkbänken i Åkersberga kyrka

Varmt välkommen till Prästgården på Ljusterö – en mötesplats för alla åldrar.
Tid & Plats: Onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 i Ljusterö prästgård

Hållplats Vasagården - öppnar troligen i oktober, mer info kommer!

Mötesplats för daglediga i Rydbo med fika och pratstund. Kaffe och smörgås: 20 kr.
Tid: Varannan torsdag klockan 13.30–15.30
Plats: Vasagården, Rydbo
Info & kontakt: Catarina Söderlind, 08-540 845 31, catarina.soderlind (a) svenskakyrkan.se

Café-prata-svenska Åkersberga - INSTÄLLT!

Språkcafé "Tillsammans på Ljusterö"  - INSTÄLLT!

Studiestöd & läxhjälp

Du som studerar på gymnasiet eller Komvux kan få studiestöd och läxhjälp av volontärer med lärarerfarenhet. Ingen avgift.
Info & kontakt: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Andakter & musikstund på äldreboenden - INSTÄLLDA

Österåkers kyrkliga syförening

Syföreningen syr och stickar, umgås och dricker kaffe. En gång om året ordnas basar och insamling görs till behövande.
Tid: Torsdagar, jämna veckor, kl. 13.00–15.00
Plats: Åkersberga kyrka
Info & kontakt: Gunnel Kjäll, telefon 08-540 231 57

syföreningen i Roslags-Kulla

Varannan måndag träffas syföreningen i Roslags-Kulla församlingshem. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna!
Info & kontakt: Ylva Nassikas, telefon: 08-540 868 91 eller nassikas (a) telia.com

SKAPARGRUPP FÖR VUXNA - inställt!

En skapargrupp träffas några gånger per termin för att prova olika hantverk och skapa i olika material. Roligt, kreativt och kravlöst.

Plats: Åkersberga kyrka
Info & anmälan: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se