Foto: Gustaf Hellsing

Mötesplatser

Känslan av gemenskap är viktig. Svenska kyrkan är en mötesplats genom hela livet där vi kan träffas, lära känna varandra, utbyta erfarenheter, inspireras och umgås.

Mötesplatser

Middagsbön och lunch Åkersberga kyrka

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna äter måltid i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Middagsbönen hålls varje tisdag kl. 12.00 i Åkersberga kyrka och efterföljs av en sopplunch till självkostnadspris (40 kr).

26 oktober: gulaschsoppa med köttfärs

2 november: krämig champinjonsoppa

9 november: linssoppa

16 november: fisksoppa med fänkål och saffran

23 november: skidåkarsoppa (köttfärs)
Program: Musikalisk höstbuffé

30 november: krämig tomatsoppa

Program: Julspel

Morgonbön med frukost

Morgonbön, en kvarts stillhet på fredagar. Kort andakt i Åkersberga kyrka kl. 9.00 samt frukost för 20 kronor före och efter.

ÅkersbErga kyrka och kyrktorget

Välkommen till kyrktorget i Åkersberga kyrka. Här kan du sitta ner en stund, läsa en tidning och få en kopp kaffe. Kom in i kyrksalen och tänd ett ljus för någon som har det svårt, något som känns tungt eller tänd ett ljus för tacksamhet och längtan.

PILGRIMSVANDRA PÅ TORSDAGAR i Åkersberga

Vi samlas vid Åkersberga kyrka kl. 13.00 (vid klockstapeln utanför) och går på olika ställen i Åkersberga med omnejd, delvis i kuperad terräng, i två till tre timmar. Ta gärna med vatten och egen matsäck.

Öppna Prästgården på Ljusterö

Varmt välkommen till prästgården på Ljusterö – en mötesplats för alla åldrar.
Tid och plats: Onsdagar och fredagar kl. 10.00–12.00 i Ljusterö prästgård

Hållplats Vasagården

Mötesplats för daglediga med fika och pratstund. Kaffe och smörgås 20 kr.
Datum & tid: 23/9, 7/10, 21/10,4/11, 18/11 och 2/12 kl. 13.30–15.30
Plats: Vasagården i Rydbo
Info & anmälan: Catarina Söderlind, 08-540 845 31

SKAPARGRUPP FÖR VUXNA

Välkommen att delta i skapande och samtal. I gruppen beslutas gemensamt vad vi ägnar höstterminens träffar åt; deltagandet är kostnadsfritt,  material och fika ingår.

Tid: Varannan måndag kl 15.00–17.00 med start 4/10
Plats: Åkersberga kyrkliga centrum, Bergavägen 13

Info & anmälan: dorte.kind (a) svenskakyrkan.se men det går också bra att anmäla sig i receptionen.

Österåkers kyrkliga syförening

Syföreningen syr och stickar, umgås och dricker kaffe. En gång om året ordnas basar och insamling görs till behövande.
Tid: Torsdagar, jämna veckor, kl. 13.00–15.00
Plats: Åkersberga kyrka
Info & kontakt: Gunnel Kjäll, telefon 08-540 231 57

syföreningen i Roslags-Kulla

Varannan måndag träffas syföreningen i Roslags-Kulla församlingshem. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna!
Info & kontakt: Ylva Nassikas, telefon: 08-540 868 91 eller nassikas (a) telia.com

Café prata-svenska Åkersberga

Tisdag 30 november kl. 13–15 Julshow
Tisdag 7 december kl. 14–16 Prata-svenska-café
Tisdag 14 december kl. 14–16 Prata-svenska-café
Jullov – öppet igen tisdagar från 11 januari kl. 14–16

Plats: Församlingssalen i Åkersberga kyrka

Vandra för kropp och själ

Följ med på gemensam pilgrimsvandring. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Skapargrupp för vuxna

Välkommen att delta i skapande och samtal. Det är kostnadsfritt, material och fika ingår. Vi ses varannan måndag kl. 15.00-17.00 i Åkersberga kyrkliga centrum. Anmäl dig till Annette Ferronato telefon 08-540 845 15.