Gudstjänst

Gudstjänsten är det centrum kring vilken hela församlingens verksamhet och liv kretsar och leder in mot. Den är en viktig mötesplats mellan Gud och människa och människor emellan.

En mötesplats

Gudstjänsten är en mötesplats där vi lättare ska kunna förstå och känna att Gud finns med oss och i oss. Den öppnar upp för gemenskap och är en källa till inspiration där vi får ana något av Guds storhet. Här finns utrymme både för den som söker och för den som redan anat eller till och med funnit Gud.

Söndagen – en vilodag?

Söndagen var tänkt som en ledig dag, fri från uppgifter vi gör till vardags och fri från handel – en annorlunda dag under veckan. Idag har många av oss svårt att uppleva söndagen som en annorlunda dag. Den fylls ofta av vardagssysslor och ärenden. Men söndagen skulle kunna vara en annorlunda dag fylld av glädje, gemenskap och frid.

Våra gudstjänster

HÖGMässa

Högmässa är den traditionella formen av kyrkans huvudgudstjänst med nattvard som firas de flesta söndagar i någon av pastorates fem kyrkor. Se kalendariet.

gudstjänst med små och stora

Det här är en enklare och kortare gudstjänst lämplig för barnfamiljer. Ofta finns en barnkör med och i församlingens övriga barnverksamhet förbereds ibland något konkret under veckan som får vara med i gudstjänsten. Vid kyrkkaffet efter gudstjänsten serveras både smörgåsar och korv med bröd, till små som stora.

Veckomässa

Veckomässan är kortare nattvardsgudstjänst med två eller tre psalmer och ett beredelseord utifrån kyrkoårets bibeltexter. Veckomässan firas på helgfria torsdagar i Åkersberga kyrka.

Onsdagsmässa

En veckomässa, särskilt utformad för och tillsammans med ungdomar. Alla är förstås välkomna. Onsdagsmässan är drygt en halvtimme lång och firas i Åkersberga kyrka på onsdagkvällar.

Sinnesrogudstjänst

En gudstjänst utan nattvard uppbyggd kring sinnesrobönen och tolvstegsprogrammet. Den är cirka en timme lång och firas en gång i månaden i Åkersberga kyrka.

Temagudstjänst/-mässa

En gudstjänst med lite friare former kring ett speciellt tema. Innehåll och upplägg formas utifrån en särskild frågeställning eller ett givet ämne eller tema. Med eller utan nattvard. Förekommer i alla tre kyrkorna.

Musikgudstjänst, Musikmässa, Orgelmässa

Dessa gudstjänster innehåller mycket musik genom medverkan av kör, ensemble eller solister och har till vissa delar samma ordning som den vanliga gudstjänsten. Mässan är med nattvard. Titta i kalendern för tid och plats.

Kort middagsbön – tisdagsträffen

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna delar en måltid  i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Andakten hålls på tisdagar i Åkersberga kyrka och efterföljs av en lättare lunch till självkostnadspris.

Morgonbön

En kort andakt med text och bön. Hålls varje fredagmorgon och det finns dessutom möjlighet att tillsammans med några av oss som arbetar i kyrkan och andra församlingsbor äta en gemensam frukost till självkostnadspris.

Pilgrimsgudstjänst

En gudstjänst som firas i samband med de gemensamma pilgrimsvandringar som anordnas i Ljusterö-Kulla församling. Det finns olika pilgrimsleder och gudstjänsten kan antingen avsluta vandringen eller ske under vandringen beroende på vald led och tillfälle.

Gudstjänster på finska

Gudstjänst på finska firas en gång per månad. Titta i kalendern.

Gudstjänst på engelska

English international service and Fellowship in Åkersberga Church

Join our early morning fellowship and service the 2nd Sunday every month. An international gathering. Children are also welcome to Sunday School and Messy Church.

For more information contact pastor Valentine Aderibole 08-540 845 56