Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Hej och varmt välkommen till Svenska kyrkan i nordöstra Göteborg, kyrkan nära dig. I Nylöse pastorat ingår Angereds, Bergsjöns, Kortedala och Nylöse församlingar.

Kyrkovalet 2021

Rösta i kyrkovalet 2021

6-19 september

Hitta din lokal
Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfa 2021/2022

Det finns ännu tid kvar att anmäla dig! Vill du lära dig något nytt? Åka på läger? Lära känna nya kompisar och prata om livet?

Bilder för Kyrkovalet 2021

Kyrkovalet 2021 - gör din röst hörd

NU är det tid för att engagera sig! Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Från och med måndag 6 september kan du rösta på expeditionen i Hjällbo samt två kvällar i Allhelgonakyrkan i Kortedala. Den 19 är det valdag och då kan du kan rösta med ditt röstkort i din vallokal. Läs mer och hör av dig om du har frågor.

Förskolorna har lediga platser

Förskolornas personal längtar efter att få lära känna nya barn då några har gått över till förskoleklass i höst. Förskolan Pärlan och Kråkekullens förskola ligger vid Gunnareds kyrka vid Angereds centrum. Hör av dig om du vill veta mer. Kanske komma på besök!

Frälsarkransen i armband, mobil och i naturen.

Temamässa Runt frälsarkransen i Gunnareds kyrka 19 september kl. 18

Korta, stämningsfulla och lättsjungna sånger som följer Frälsarkransen pärla för pärla med text, bön och sång. Text och musik av J L Bell (Iona). Magnus Sjöqvist, gitarr Tom Frode Tveita, kontrabas, Gunnaredskören tillsammans med församlingen under ledning av George Keczán, Paul Persson, präst

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Digitalt nyhetsbrev

Några gånger per år kommer det ett digitalt nyhetsbrev från kyrkan via e-post. I det kan du läsa om vad som är aktuellt i och omkring kyrkan just nu. Det kan vara en hälsning från kyrkoherden, en berättelse, en reflektion, en teologisk text och information om aktiviteter. Nyhetsbrevet kommer också att finnas utskrivet i kyrkorna för dig som inte har e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.