Foto: Gustav Emanuel

Jobba hos oss

Varför ska du söka en tjänst här kanske du undrar? Nylöse pastorat är en del av en expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande stadsdelar samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn!

Varför ska du jobba i Nylöse pastorat?

”Nylöse pastorat är ett väldigt spännande sammanhang. Här finns så stor mångfald. Det låter klyschigt men så är det. Här finns  människor från hela världen, olika typer av kyrkor och verksamheter. Det är rikt att få jobba här. Här får man upptäcka, lära sig och bidra med mycket. Här är kyrkans uppgift att vara mitt i människors vardag. Här är kyrkans uppgift verkligen på riktigt. Kyrkan finns i människors vardag. Sen är det väldigt många bra arbetskamrater. Så många människor med erfarenheter, kunskaper och olika ingångar.”

Kyrkoherde Maria Ottensten

En person sitter vid ett träbord vid en sjö och jobbar på sin laptop.

Spontanansökan

Om det inte finns en utannonserad tjänst som passar dig just nu, är du välkommen att skicka in en spontanansökan. Genom att göra en spontanansökan kan du visa ditt intresse för att jobba hos oss. Ansökan kan leda till att du blir kontaktad om det dyker upp något som passar dina kompetenser och önskemål. Du söker alltså inte en specifik tjänst. Fyll i och skicka in!

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Engagera dig

Det finns mycket du kan hjälpa till med i församlingen. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!