Två personer håller om varandras händer.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Vill du hjälpa till i kyrkan?

Bli volontär, skänk textiler, leksaker kläder eller möbler! Vi behöver fler händer som hjälper, fler som vill synliggöra omsorgen om medmänniskan och den värld vi lever i.

Bergsjöns församling söker just nu volontärer, men om du vill engagera dig i en annan kyrka finns information och kontaktuppgifter längre ner på sidan!

Vill du bli volontär?

Vi erbjuder sammanhang, meningsfulla uppgifter utifrån dina förutsättningar och arbetsglädje. Det finns uppgifter inom kök, reception och café, gudstjänster, praktiskt arbete, språkträning och läxhjälp, klädsortering mm. Vi samlas regelbundet till volontärmöten.

Textilfestivalen och Textilateljen

Under vår och sommar 2022 deltar Textilatelje Bergsjön i samtal och workshops, för att tillsammans med andra föreningar med flera utforma en festival med fokus på textil som mötesplats, konst och hantverk. Tillsammans skapar vi stora och små konstverk!

Textilfestivalen äger rum i Bergsjön den 1-4 september i samband med att kulturhuset öppnar. Under festivalen visas alla de konstverk som skapats under vår och sommar i en stor utomhusutställning på vägen från spårvagnshållplats Rymdtorget och fram till det nya kulturhuset. Vi färglägger Bergsjön och fyller stadsrummet med kulturhändelser i form av workshops och framträdanden!

Vi samlar alla former av textila material, kläder, lakan, gardiner, garnrester med mera till textilfestivalen – välkommen att lämna in textilt material!

Insamling av kläder

Har du kläder du inte använder? I Bergsjöns kyrka tar vi emot kläder i gott skick som kan delas till någon som saknar. Inlämning i receptionen tisdag och torsdag kl. 11-14 samt onsdag kl. 11-18. Stort tack!

Erikshjälpen

Bergsjöns kyrka är samarbetspart i Erikshjälpen Secondhand butik, Kortedala. Där tar vi emot kläder, köksvaror, leksaker, möbler mm – helt och rent! Överskottet går till sociala insatser för barn. Klicka här för att läsa mer på Erikshjälpens hemsida.

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Engagera dig

Det finns mycket du kan hjälpa till med i församlingen. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!