Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Församlingarna i Angered, Bergsjön, Kortedala och Nylöse. Här finns både landsbygd, storstad, småstad, förort, naturområden och mycket mer.

 gamlestaden, angered, kortedala, bergum, hjällbo hammarkullen, Gunnared, Utby, bergsjön

Konfirmation

Välkommen som konfirmand! Vi ställer oss frågor som: Vem är Jesus? Vad har Gud och kristen tro för betydelse idag, i mitt liv? Vad gör jag när livet gör ont? Var kan jag vara mig själv? Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro.

Nordost Pride 2024

Kyrkan medverkar på Nordost Pride! Den 28 maj ses vi i Angereds Stadspark kl 15-18. Det blir Regnbågsparad, mingel, Regnbågsmässa, musik och mycket mer. Ta del av hela programmet här!

Jordgubbar från sommarkollo i Göteborg

Sommarkollo 2024

Veckorna 25, 26 och 27 är det dags för sommarkollo! Vi åker på utflykter, arrangerar vatten- & utomhuslekar – se all information och anmäl dig här nedan! 🍓

Barn som håller i en våffla i Göteborg

Barn- och ungdomsverksamhet

Det finns ju så mycket roligt att göra. Allt har sin tid. Vi vill erbjuda en mötesplats för barn och unga med trygghet, goda värderingar och gemenskap. Här hittar du allt ifrån öppen förskola till läxhjälp och ungdomsgrupper. Häng på!

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring 031-731 82 26 för att boka tid!

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst tillsammans! Centrum i kyrkans liv är gudstjänsten. Där möter vi Gud och varandra och får bära in det som livet är fullt av och får ta emot Guds välsignelse över oss och våra liv.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Verksamhet

Det finns många roliga och givande verksamheter – sopplunch, läxhjälp, ungdomscafé, mötesplats för kvinnor, bönegrupp, körer... Ja, det är bara lite av allt som finns att välja mellan. Ta en titt, surfa runt och se vad som passar dig!

Dop

Har du funderat på att bli döpt? Eller kanske på att låta döpa ditt barn? Här kan du se svar på de vanligaste frågorna samt se lediga tider och boka dopet direkt på webben!

Nyfiken på att sjunga i kör?

Visste du att det finns många hälsofördelar med att sjunga i en kör? Se intervjun med körmedlemmen Elisabeth och läs vad körledaren Elise har att säga om utmaningarna och vad hon tycker mest om i rollen som körledare!

Pilgrimsvandring

Ta med en flaska med vatten, ta på dig ett par bra promenadskor och din pilgrimsvandring kan börja. Här finns kartor, länkar och mer information om promenader längs Göta Älv, även kallad Lödöseleden.

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Engagera dig

Det finns mycket du kan hjälpa till med i våra församlingar. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs som volontär!

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Kyrkor och lokaler

Från Gamlestan till Olofstorp, Från 1100-talet till 1997. Nylöse pastorats kyrkor innehåller en stor geografisk och historisk bredd. Är du intresserad av att hyra lokal? Se längst ned på sidan!

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet som kommer precis lagom många gånger om året. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som är aktuellt i kyrkan nära dig!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem