Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Församlingarna i Angered, Bergsjön, Kortedala och Nylöse. Här finns både landsbygd, storstad, småstad, förort, naturområden och mycket mer.

Lunch med sånger och musik i juletid

Välkommen till Allhelgonakyrkan för att lyssna till älskade julsånger och musik från olika epoker som framförs av Stoyan Iliev, tenor och Svetla Tsvetkova, orgel och piano. Helena Demander håller andakten. Därefter är det soppa i församlingshemmet. Nu på torsdag, den 8/12 kl. 12!

Gemensamt julfirande i Gunnareds kyrka

Har du funderat över hur du vill fira jul i år? 🎄 Välkommen att fira julafton tillsammans med oss i Gunnareds kyrka. Vi börjar med en julbön i kyrkan, därefter dricker vi glögg, äter mat, sjunger sånger och umgås med varandra. Alla är välkomna och allt är gratis!

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring 031-731 82 26 för att boka tid!

En kvinna som sitter tillsammans med andra människor vänder sig leende om.

Det behövs volontärer till Gunnareds kyrka

I Gunnareds kyrka söker vi nu volontärer till några särskilda uppdrag. Är du bra på datorer och vill hjälpa personer med enklare saker såsom BankID, utskrifter, personliga brev eller mail, delta i språkcafé eller servera fika? Vi behöver fler händer som hjälper, fler som vill synliggöra omsorgen om medmänniskan och den värld vi lever i i andra delar av pastoratet.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Verksamhet

Det finns många roliga och givande verksamheter – sopplunch, läxhjälp, ungdomscafé, mötesplats för kvinnor, bönegrupp, körer... Ja, det är bara lite av allt som finns att välja mellan. Ta en titt, surfa runt och se vad som passar dig!

Dop

Har du funderat på att bli döpt? Eller kanske på att låta döpa ditt barn? Se lediga tider och boka dopet direkt på webben!

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Bli medlem

Kyrkan är till för alla, oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Ung i kyrkan i Bergsjön – häng på!

Är du 15 år eller äldre och längtar efter sammanhang? Då är detta något för dig! Vi ses i Bergsjöns kyrka på onsdagar klockan 16:30. ✌️

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst tillsammans! Centrum i kyrkans liv är gudstjänsten. Där möter vi Gud och varandra och får bära in det som livet är fullt av och får ta emot Guds välsignelse över oss och våra liv. Det är en glädjefest därför att Jesus har uppstått från döden och ger oss del av sitt liv mitt i vår vardag. Denna gemensamma fest ger oss tro och hopp och sänder oss att bära Guds kärlek vidare ut i den värld vi lever.

Kyrkor och lokaler

Från Gamlestan till Olofstorp, Från 1100-talet till 1997. Nylöse pastorats kyrkor innehåller en stor geografisk och historisk bredd. Är du intresserad av att hyra lokal? Se längst ned på sidan!

Jobba hos oss – lediga tjänster!

Nylöse pastorat är ett väldigt spännande sammanhang. Här finns så stor mångfald. Det låter klyschigt men så är det. Här finns människor från hela världen, olika typer av kyrkor och verksamheter. Det är rikt att få jobba här!

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Konfirmation

Sista chansen att anmäla dig till årets konfagrupper – välkommen till ett år med minnen för livet! Nyfiken? Anmäl dig senast fjärde september!

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet som kommer precis lagom många gånger om året. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som är aktuellt i kyrkan nära dig!