Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Församlingarna i Angered, Bergsjön, Kortedala och Nylöse. Här finns både landsbygd, storstad, småstad, förort, naturområden och mycket mer.

En kvinna spelar tvärflöjt.

Musik i sommarkväll i Utby kyrka

Vad är bättre än att få stanna upp en stund och lyssna på live-musik en go sommarkväll? Välkommen till Utby kyrka, för just det, några onsdagar framöver klockan 19.

En person spelar kyrkorgel.

Sommarmusik i Allhelgonakyrkan

Varmt välkommen till att avnjuta ljuvlig sommarmusik i Kortedala!

Dop

Har du funderat på att bli döpt? Eller kanske på att låta döpa ditt barn? Se lediga tider och boka dopet direkt på webben!

Konfirmation

Vi ställer oss frågor som: Vem är Jesus? Vad har Gud och kristen tro för betydelse idag, i mitt liv? Vad gör jag när livet gör ont? Var kan jag vara mig själv? Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Verksamhet

Det finns många roliga och givande verksamheter – sopplunch, läxhjälp, ungdomscafé, mötesplats för kvinnor, bönegrupp, körer... Ja, det är bara lite av allt som finns att välja mellan. Ta en titt, surfa runt och se vad som passar dig!

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring för att boka tid!

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Kyrkor och lokaler

Från Gamlestan till Olofstorp, Från 1100-talet till 1997. Nylöse pastorats kyrkor innehåller en stor geografisk och historisk bredd.

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst tillsammans! Centrum i kyrkans liv är gudstjänsten. Där möter vi Gud och varandra och får bära in det som livet är fullt av och får ta emot Guds välsignelse över oss och våra liv. Det är en glädjefest därför att Jesus har uppstått från döden och ger oss del av sitt liv mitt i vår vardag. Denna gemensamma fest ger oss tro och hopp och sänder oss att bära Guds kärlek vidare ut i den värld vi lever.

Två personer håller om varandras händer.

Vill du hjälpa till i kyrkan?

Bli volontär, skänk textiler, leksaker kläder eller möbler! Vi behöver fler händer som hjälper, fler som vill synliggöra omsorgen om medmänniskan och den värld vi lever i.

Interreligiösa rådet i Nordost ansluter sig till uttalade av biskop Susanne m fl

Med anledning av de planerade islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen i Göteborg med flera orter har "Tro&Respekt, Interreligiösa rådet i Nordost" anslutit sig biskop Susannes och Muslimska samverkansgruppen i Göteborgs uttalade

Jobba hos oss

Varför ska du söka en tjänst här kanske du undrar? Nylöse pastorat är en del av en expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande stadsdelar samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn!

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet som kommer precis lagom många gånger om året. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som är aktuellt i kyrkan nära dig!