Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Församlingarna i Angered, Bergsjön, Kortedala och Nylöse. Här finns både landsbygd, storstad, småstad, förort, naturområden och mycket mer.

Dop

Har du funderat på att bli döpt? Eller kanske på att låta döpa ditt barn? Se lediga tider och boka dopet direkt på webben!

En grupp människor promenerar tillsammans i skogen.

Gökotta och pilgrimsvandring start Utby kyrka 26 maj

Gökottan har lite olika ursprung men kopplas bland annat till kristihimmelsfärdsdag. Att gå ut i skogen en tidig morgon och lyssna till göken är en sann naturupplevelse. Vår gökotta börjar klockan 9, vem vet vi kanske hör en gök eller två! Häng sedan med på pilgrimsvandring.

Pilgrimsvandra från Gunnared till Angereds kyrka 26 maj

Ta ett par bra promenadskor, en vattenflaska, kanske lite fika och häng med på pilgrimsvandringen. Start med andakt klockan 9.30 i Gunnareds kyrka. Vi 10 startar vandringen till Ekevadsbron, GÅR längs med Lärjeån, upp till Angereds kyrka, där vi firar mässa. Här kan man också äta medhavd matsäck! Vi ses!

Konfirmation

Vi ställer oss frågor som: Vem är Jesus? Vad har Gud och kristen tro för betydelse idag, i mitt liv? Vad gör jag när livet gör ont? Var kan jag vara mig själv? Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro.

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring för att boka tid!

Sommarkollo 2022

Här kan du läsa mer och skicka in anmälan till gratis lovverksamhet för alla barn 7-14 år i nordöstra Göteborg!

Interreligiösa rådet i Nordost ansluter sig till uttalade av biskop Susanne m fl

Med anledning av de planerade islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen i Göteborg med flera orter har "Tro&Respekt, Interreligiösa rådet i Nordost" anslutit sig biskop Susannes och Muslimska samverkansgruppen i Göteborgs uttalade

Två personer håller om varandras händer.

Vill du hjälpa till i kyrkan?

Bli volontär, skänk textiler, leksaker kläder eller möbler! Vi behöver fler händer som hjälper, fler som vill synliggöra omsorgen om medmänniskan och den värld vi lever i.

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Verksamhet

Det finns många roliga och givande verksamheter – sopplunch, läxhjälp, ungdomscafé, mötesplats för kvinnor, bönegrupp, körer... Ja, det är bara lite av allt som finns att välja mellan. Ta en titt, surfa runt och se vad som passar dig!

Jobba hos oss

Varför ska du söka en tjänst här kanske du undrar? Nylöse pastorat är en del av en expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande stadsdelar samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn!

Kyrkor och lokaler

Från Gamlestan till Olofstorp, Från 1100-talet till 1997. Nylöse pastorats kyrkor innehåller en stor geografisk och historisk bredd.

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst tillsammans! Centrum i kyrkans liv är gudstjänsten. Där möter vi Gud och varandra och får bära in det som livet är fullt av och får ta emot Guds välsignelse över oss och våra liv. Det är en glädjefest därför att Jesus har uppstått från döden och ger oss del av sitt liv mitt i vår vardag. Denna gemensamma fest ger oss tro och hopp och sänder oss att bära Guds kärlek vidare ut i den värld vi lever.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet som kommer precis lagom många gånger om året. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som är aktuellt i kyrkan nära dig!