Foto: Kristin Lidell

Nylöse pastorat

Församlingarna i Angered, Bergsjön, Kortedala och Nylöse. Här finns både landsbygd, storstad, småstad, förort, naturområden och mycket mer.

Pilgrimsvandring Walk for future

Följ med 7 oktober och vandra för en grönare framtid. Anmäl dig senast 4 oktober.

Trädgård Gunnared

Välkommen att besöka vår framväxande Trädgård Gunnared! Trädgård Gunnared är ett projekt som möjliggjorts med stöd av Leader och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Här skapar vi en miljö som bidrar till lärande, delaktighet, ekologisk hållbarhet samt välbefinnande i området.

Lunchmusik och soppa i Allhelgonakyrkan - Orgelfavoriter

Torsdagen den 28 september kl 12 är det dags för lunchmusik i Allhelgonakyrkan. Programmet består av livliga och sprudlande toccator och fantasier för orgel av bl. a J.S. Bach, W. A. Mozart, Joseph Jongen mfl. Svetla Tsvetkova på orgel, därefter serveras soppa i församlingshemmet. Varmt välkommen!

En kvinna som sitter tillsammans med andra människor vänder sig leende om.

Det behövs volontärer!

I Bergsjöns och Gunnareds kyrka söker vi nu volontärer till några särskilda uppdrag. Har du odlingskunskaper, pratar du både svenska och arabiska, eller sitter du inne med olika kreativa idéer? Vill du kanske engagera dig i läxhjälp eller språkcafé? Vi behöver fler händer som hjälper, fler som vill synliggöra omsorgen om medmänniskan och den värld vi lever i i andra delar av pastoratet.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Verksamhet

Det finns många roliga och givande verksamheter – sopplunch, läxhjälp, ungdomscafé, mötesplats för kvinnor, bönegrupp, körer... Ja, det är bara lite av allt som finns att välja mellan. Ta en titt, surfa runt och se vad som passar dig!

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring 031-731 82 26 för att boka tid!

Konfirmation

Vi ställer oss frågor som: Vem är Jesus? Vad har Gud och kristen tro för betydelse idag, i mitt liv? Vad gör jag när livet gör ont? Var kan jag vara mig själv? Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro.

Dop

Har du funderat på att bli döpt? Eller kanske på att låta döpa ditt barn? Här kan du se svar på de vanligaste frågorna samt se lediga tider och boka dopet direkt på webben!

Jobba hos oss – lediga tjänster!

Nylöse pastorat är ett väldigt spännande sammanhang. Här finns så stor mångfald. Det låter klyschigt men så är det. Här finns människor från hela världen, olika typer av kyrkor och verksamheter. Det är rikt att få jobba här!

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Engagera dig

Det finns mycket du kan hjälpa till med i församlingen. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

Nyfiken på att sjunga i kör?

Visste du att det finns många hälsofördelar med att sjunga i en kör? Se intervjun med körmedlemmen Elisabeth och läs vad körledaren Elise har att säga om utmaningarna och vad hon tycker mest om i rollen som körledare!

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

Om terrorhotet och kyrkans verksamhet

Säpo har den 17 augusti gått ut med att terrorhotnivån i Sverige höjs från tre till fyra på den femgradiga skalan. Höjningen av hotnivån ska ses som en signal till alla berörda samhällsaktörer att vidta relevanta åtgärder för att minska risken för att ett terrorattentat inträffar.

Två flaggstänger med finska och svenska flaggan mot en blå och molnig himmel.

Tvåspråkig mässa/Kaksikieliset messut

Nu firar vi mässa på svenska och finska i Gunnareds kyrka. Varmt välkommen! Nyt vietetään messut ruotsiksi sekä suomeksi Gunnaredin kirkossa. Lämpimästi tervetuloa!

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst tillsammans! Centrum i kyrkans liv är gudstjänsten. Där möter vi Gud och varandra och får bära in det som livet är fullt av och får ta emot Guds välsignelse över oss och våra liv. Det är en glädjefest därför att Jesus har uppstått från döden och ger oss del av sitt liv mitt i vår vardag. Denna gemensamma fest ger oss tro och hopp och sänder oss att bära Guds kärlek vidare ut i den värld vi lever.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Bli medlem

Kyrkan är till för alla, oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Kyrkor och lokaler

Från Gamlestan till Olofstorp, Från 1100-talet till 1997. Nylöse pastorats kyrkor innehåller en stor geografisk och historisk bredd. Är du intresserad av att hyra lokal? Se längst ned på sidan!

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet som kommer precis lagom många gånger om året. Där kan du hålla dig uppdaterad om vad som är aktuellt i kyrkan nära dig!

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva