Två kvinnor sitter bredvid varandra inomhus och läser en tidning.

Opinion och press

Någon håller upp en påse med rostbröd framför ett bord fullt med olika sorters bröd.

Göteborgs-Posten: Göteborgare har inte råd med mat – kyrkan larmar

14 april 2022. Varje vecka delar Svenska kyrkan i Bergsjön ut matkassar till människor som inte har råd att handla själva. Behovet tycks öka och för några veckor sedan tog biskopen det unika initiativet att bjuda in toppolitikerna för att lyfta situationen. – Tidigare var vår roll att hjälpa människor att få hjälp av samhället. Nu måste vi allt oftare stå för hjälpen, säger Linus Hermansson, diakon i Nylöse pastorat.

Biskopens brev i påsktid 2022

Susanne Rappmann, biskop för Göteborgs stift, delar här sina tankar kring årets påsk i ett brev.

Interreligiösa rådet i Nordost ansluter sig till uttalade av biskop Susanne m fl. 12 maj 2022.

Med anledning av de planerade islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen i Göteborg med flera orter har "Tro&Respekt, Interreligiösa rådet i Nordost" anslutit sig biskop Susannes och Muslimska samverkansgruppen i Göteborgs uttalade