Foto: Anders Mellquist

Stensjökyrkan

Kyrkan rymmer ca 175 personer. Bredvid kyrksalen och i bottenvåningen finns flera samlingssalar. Högmässa med söndagsskola kl 10 på söndagar. Mässa onsdagar kl 18.30. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Stensjökyrkan är en plats där hela livet får rum - en mötesplats för troende och tvivlare, en miljö där alla åldrar får mötas i både glädje och sorg.

Kyrkan rymmer ca 175 personer och sätts det in extra stolar kan det få plats 275 personer.

Församlingssalen som ligger bredvid kyrkan rymmer ca 90 personer och har tillgång till välutrustat kök.

I bottenplan finns barn- och ungdomsrummen. De går också att hyra och de rymmer cirka 40 personer. Där finns också tillgång till kök.

Boka dop på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för dop i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Ett par står framme vid altaret för att gifta sig.

Boka vigsel på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för vigsel i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Gudstjänster i Stensjön

Här hittar du kalendern med information om gudstjänsterna i Stensjöns församling. Varmt välkommen.

Stensjökyrkan har en rymlig och fin kyrksal med sittplatser för 175 ordinarie plaster och sätts det in extra stolar kan det få plats 275 personer. I lokalen får max 400 personer vistas. Lämplig för alla livets stora högtider. Längst ner i lokalen finns en barnhörna med lite pyssel.

Stensjökyrkan invigdes 1974 och byggdes om 1985-86 då församlingslokaler och kontorsrum tillkom. Kännetecknande för kyrkan är Hertha Hillfons skulptur ”Elin”, som betyder ljusbärare. Länk till Stensjökyrkan historik.

Församlingssalen som ligger i anslutning till kyrkan rymmer 90 personer.

gå rundvandring i kyrkan

Församlingssalen - Stensjökyrkan

I Stensjökyrkan finns en stor, fin församlingssal. Här är plats för gemenskapsträffar, föreläsningar och grupper. Lokalen används också för andra samlingar, till exempel dopkalas. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Barn & Ungdomslokalen - Stensjökyrkan

På nedre planet i Stensjökyrkan ligger Barn & Ungdoms-lokalen. Här träffas barn- och ungdomsgrupper och lokalen används också för andra samlingar, till exempel dopkalas. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Kyrkor och lokaler

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.