Foto: Susanne Olbing

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. Det finns plats för cirka 125 personer i Kållereds kyrka. Kållereds kyrka är Mölndals äldsta byggnad.

Boka dop på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för dop i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Ett par står framme vid altaret för att gifta sig.

Boka vigsel på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för vigsel i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Koret i Kållereds kyrka. Predikstol till vänster. Ljusbärare till höger. Där hänger också ett votivskepp från taket.

Gudstjänster i Kållered

Under terminerna firas gudstjänster i Apelgårdens kyrka och veckomässor i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vid storhelger och sommartid firas gudstjänster i Kållereds kyrka. Varmt välkommen.

Kållereds kyrka

I Kållereds kyrka är det ca 125 sittplatser och det är en populär kyrka för livets stora dagar, som dop och bröllop.

Kyrkan är öppen för gudstjänster under storhelger som påsk, allhelgona och jul samt som sommarkyrka med gudstjänst/mässa på söndagar, kultur- och musikkvällar, guidning och möjlighet att fika.

Se kalendern nedan för mer information.

Utanför Kållereds kyrka finns kyrkogården med kistgravar, askgravlund och minneslund.

Gudstjänster i Kållered

Kyrkans historia

Kållereds kyrka har funnits sedan 1200-talet, men vissa fynd tyder på att den förmodligen härstammar redan från 1100-talet. Kyrkans långhus härrör troligen till större delen från 1200-talets slut, medan koret och vapenhuset är uppförda på 1600-talet. Sakristian byggdes till 1933. En klockstapel med två klockor från slutet av 1600-talet finns på kyrkogården.

Gå rundvandring i kyrkan

Med hjälp av bilderna och pilarna nedan kan du gå rundvandring i kyrkan på din dator.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Kyrkor och lokaler

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.