Foto: Tommy Hvitfeldt

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan rymmer normalt ca 80 platser men är nu möblerad för sitta med goda avstånd enligt gällande restriktioner. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

Toltorpskyrkan är en fin träkyrka som ligger i vackra Toltorpsdalen i Mölndal. Svenska kyrkan köpte den av Betlehemskyrkan (Svenska Missionskyrkan) 1962. Träkapellet ritades av byggnadsingenjören Nils Karlsson i 1920-talsklassicism med en takryttare och utsmyckning runt de runda fönstren och ingången. Det uppfördes 1933.

I anslutning till kyrkan finns en liten samlingssal med kök som rymmer 16 personer.

Gå på rundvandring i Toltorpskyrkan.

Med hjälp av bilderna och pilarna nedan kan du titta in i kyrkan via din dator.

Kök och samlingsrum

Det finns också ett litet kök i anslutning till kyrkan med möjlighet att koka kaffe och värma lite mat. Här finns sittplatser för ca 20 personer. Kök/samlingsrummet är möjligt att hyra till exempel i samband med dop. Kontaktuppgifter hittar du längre ner i ”puffen” kontakt.