Foto: Tommy Hvitfeldt

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan rymmer ca 80 platser. Samlingssal 18 personer. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

Boka dop på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för dop i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Ett par står framme vid altaret för att gifta sig.

Boka vigsel på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för vigsel i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Toltorpskyrkan är en fin träkyrka som ligger i vackra Toltorpsdalen i Mölndal. Svenska kyrkan köpte den av Betlehemskyrkan (Svenska Missionskyrkan) 1962. Träkapellet ritades av byggnadsingenjören Nils Karlsson i 1920-talsklassicism med en takryttare och utsmyckning runt de runda fönstren och ingången. Det uppfördes 1933.

I anslutning till kyrkan finns en liten samlingssal med kök som rymmer 18 personer.

Gå på rundvandring i Toltorpskyrkan.

Med hjälp av bilderna och pilarna nedan kan du titta in i kyrkan via din dator.

Kök och samlingsrum

Det finns också ett litet kök i anslutning till kyrkan med möjlighet att koka kaffe och värma lite mat. Här finns sittplatser för ca 18 personer. Kök/samlingsrummet är möjligt att hyra till exempel i samband med dop. Kontaktuppgifter hittar du längre ner i ”puffen” kontakt.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Kyrkor och lokaler

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.