Domkyrkans torn sträcker sig mot himlen.
Foto: Kristina Strand Larsson

Lunds domkyrka

Välkommen till Sveriges mest besökta kyrka. Den 900 år gamla domkyrkan erbjuder sina besökare en unik vandring i tid och rum. Kyrkan är öppen dagligen och har guidade visningar.

Se vad som händer i Lunds domkyrka

Gå till kalender

Domkyrkoorganist sökes

Sveriges sydligaste katedral söker en ny domkyrkoorganist.

Vårda och värna i krigets närhet

Hur påverkas vi av kriget i Ukraina? Hur kan vi förstå och tolka det som sker? Tisdagen den 21 maj samtalar Johan von Schreeb och Per Anders Rudling om detta i Lunds domkyrka klockan 18.00.

Benen på bröllopsgäster och brud.

Drop-in-vigsel i domkyrkan

Lunds domkyrka erbjuder drop in-vigsel 6 juni. Det är precis som en helt vanlig vigsel - men lite enklare. 

Staty i sten kramar en stenpelare i Lunds domkyrkas krypta.

Besök Lunds domkyrka

Lunds domkyrka är öppen varje dag året om med gratis guidade visningar. I kyrkan hittar du sevärdheter som det astronomiska uret och jätten Finn i kryptan. Kyrkan har också ett museum och ett besökscenter med café.

En ung kvinna i vit särk häller upp vatten i en silverpokal.

Fira gudstjänst

Varje människa kan möta Gud när som helst men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. I Domkyrkan firar vi gudstjänst dagligen och högmässa varje söndag. Vi firar även gudstjänster och andakter med olika teman, till exempel Taizé-, pilgrims-, barn- och musikmässa. Vissa andakter sänds digitalt.

Guide Melissa berättar om det astronomiska uret

Boka skolvisning

Lunds domkyrka erbjuder gratis skolpedagogiska program med tydlig koppling till läroplanen. Det finns en mängd olika program för förskola, skola och gymnasium. Boka här.

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Gå på konsert

Musik är en självklar del av Lunds domkyrka. Konsertutbudet är rikt och bjuder på allt från orgelkonserter varje lördag till årligt återkommande konserter som Luciakonserter, julkonserter och oratorier.

Kontakta studentprästerna

Studentprästerna erbjuder samtal för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet, SLU-Alnarp eller Campus Helsingborg, oavsett tro eller livsåskådning. De erbjuder också olika aktiviteter som ekumeniska gudstjänster, fredagskvällarna TacoLov och studentkören USCh.

En präst viger ett par som just är i färd med att ta på ringarna.

Boka dop, vigsel och begravning

Dopet, bröllopet och begravningen är kyrkans ritualer för att överlämna livets stora tillfälle i Guds händer. Här hittar du information om hur du bokar dop, vigsel och begravning i Lunds domkyrka.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet