Helgeands församling

Helgeands församling Besöksadress: Nordanväg 11, 22228 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Helgeands församling Webbplats

Helgeands församling

Helgeands församling vill vara en öppen gemenskap med gudstjänsten i centrum.

Välkommen till terminsstarten 7 september!

Torsdagsgemenskap med sopplunch i Helgeandsgården.

Välkommen till terminsstarten 7 september!

Torsdagar kl 14-16, Helgeandsgården

Sommarcafé på kyrktorget

Torsdagar kl 14-16, Helgeandsgården

29 augusti kl 18 i församlingshemmet.

Storsamling i Helgeand!

29 augusti kl 18 i församlingshemmet.

Välkommen till terminsstart för högmässan 3 september kl 11:00.

Upptaktsmässa i Helgeandskyrkan

Välkommen till terminsstart för högmässan 3 september kl 11:00.

Helgeand samlar in pengar till svältkatastrofen i Afrika

Välkommen du som vill engagera dig i församlingens internationella arbete. I höst träffas vi 15 oktober och 5 november, kl 13 i församlingshemmet.

Internationellt Forum

Konfirmandgrupp 2017-2018

Yoda och Jesus

Konfirmandgrupp 2017-2018

På denna plats finns en kristen gudstjänstfirande församling – en del av den världsvida kyrkan. En skön blandning av bekännande kristna, avvaktande sökare och många däremellan.

Söndagens högmässa

I Helgeands församling utgör de ideella stommen i både gudstjänstliv och församlingsverksamhet. Delaktighet är vårt ledord och tillsammans utformar vi gudstjänsterna.

Du behövs!

Svenska kyrkan i Lund annonserar varje vecka tillsammans med flera andra församlingar. Annonsen trycks i Sydsvenskan och finns på webben som pdf: Att läsa, spara och skriva ut.

Samlingsannonsen

Sociala medier

Svenska kyrkan i Lund syns i sociala medier på många sätt: Genom medarbetare, grupper och församlingarnas konton.

Det är en demokratisk rättighet för medlemmar i Svenska kyrkan att rösta. Var fjärde år väljs de som styr församling och stift och ombuden i det nationella kyrkomötet. Rösträtten gäller för alla medlemmar från 16 år. Valbarheten från 18 år.

Kyrkoval i Lund

Aktuellt från Helgeands församling

Prenumerera via RSS

swisha din kollekt till 123 174 7187

Den 20 augusti går kollekten till Södra Hoka ungdomsgård.

Ditt bidrag behövs!

Du kan skicka ditt bidrag för denna söndags kollekt fram till onsdag veckan efter. Därefter går det till kommande söndags ändamål.

Har du kvar gamla sedlar? Lämna dem i vår kollekt eller på vår expedition så skickar vi dem till Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn där Svenska kyrkan är en av aktörerna.

Vi tar även emot utländska pengar, de går till Svenska kyrkans internationella arbete.

E-post: Helgeands församling

Facebook: Helgeands församling

Facebook: Svenska kyrkan i Lund

Instagram: Helgeandsforsamling

Postadress: Lunds pastorat, Helgeands församling, Box 1096, 22104 LUND

Besöksadress: Nordanväg 11, Klostergårdens centrum, 22228 LUND.

Vill du boka dop, vigsel eller begravning? Kontakta pastorsexpeditionen i Lund.

e-post: lundspastorat.exp@svenskakyrkan.se