Helgeands församling

Helgeands församling Besöksadress: Nordanväg 11, 22228 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718754 E-post till Helgeands församling

Helgeands församling

Helgeands församling vill vara en öppen gemenskap med gudstjänsten i centrum.

Astrid Leander Touati, 1 - 16 februari.

Utställning på Helgeandsgården

Astrid Leander Touati, 1 - 16 februari.

Onsdag 11 april i Helgeandskyrkan, kl 18.30.

Musikgenomgång inför den nya kyrkohandboken

Onsdag 11 april i Helgeandskyrkan, kl 18.30.

17 februari: Ruth Edman, sång och Larsåke Sjöstedt, orgel.
24 februari: Nils "Cavaradossi" Olsson, tenor och Larsåke Sjöstedt, piano.
Fri entré.

Lördagsmusik i Helgeandskyrkan kl 17.

17 februari: Ruth Edman, sång och Larsåke Sjöstedt, orgel. 24 februari: Nils "Cavaradossi" Olsson, tenor och Larsåke Sjöstedt, piano. Fri entré.

Samtal utifrån biskop Johan Tyrbergs nya bok "En levande relation - bibeltankar om bön".

Samtalsgrupp

18-25 januari i Lund

Ekumeniska Böneveckan 2018

18-25 januari i Lund

22 februari kl 13. Per Karsten: Winstrup - mannen och mumien.
1 mars kl 13. Hela människan - Stödverksamheten Noomi.

Torsdagsgemenskap med sopplunch i Helgeandsgården.

22 februari kl 13. Per Karsten: Winstrup - mannen och mumien. 1 mars kl 13. Hela människan - Stödverksamheten Noomi.

Söndagens högmässa

På denna plats finns en kristen gudstjänstfirande församling – en del av den världsvida kyrkan. En skön blandning av bekännande kristna, avvaktande sökare och många däremellan.

I Helgeands församling utgör de ideella stommen i gudstjänstlivet. Delaktighet är vårt ledord och tillsammans utformar vi gudstjänsterna.

Du behövs!

Mötesplatser i Helgeand

Svenska kyrkan i Lund annonserar varje vecka tillsammans med flera andra församlingar. Annonsen trycks i Sydsvenskan och finns på webben som pdf: Att läsa, spara och skriva ut.

Samlingsannonsen

Sociala medier

Svenska kyrkan i Lund syns i sociala medier på många sätt: Genom medarbetare, grupper och församlingarnas konton.

Aktuellt från Helgeands församling

Prenumerera via RSS

swisha din kollekt till 123 174 7187

Den 18 februari går kollekten till Svenska kyrkans internationella arbete.

Den 24 februari går kollekten till Evangeliska fosterlandsstiftelsen.

Ditt bidrag behövs!

Du kan skicka ditt bidrag för denna söndags kollekt fram till onsdag veckan efter. Därefter går det till kommande söndags ändamål.

Har du kvar gamla sedlar? Lämna dem i vår kollekt eller på vår expedition så skickar vi dem till Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn där Svenska kyrkan är en av aktörerna.

Vi tar även emot utländska pengar, de går till Svenska kyrkans internationella arbete.

Telefon: 046 71 87 54

E-post: Helgeands församling

Facebook: Helgeands församling

Facebook: Svenska kyrkan i Lund

Instagram: Helgeandsforsamling

Postadress: Lunds pastorat, Helgeands församling, Box 1096, 22104 LUND

Besöksadress: Nordanväg 11, Klostergårdens centrum, 22228 LUND.

Vill du boka dop, vigsel eller begravning? Kontakta pastorsexpeditionen i Lund.

e-post: lundspastorat.exp@svenskakyrkan.se