Närbild på en snödroppe i snön.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Norra Nöbbelövs församling

Strävar att vara en öppen kyrka, en församling i mångfald med människors lika värde i fokus. I församlingen finns Norra Nöbbelövs kyrka och församlingsgården Nöbbelövsgården. Norra Nöbbelövs församling är en av sju församlingar i Svenska kyrkan i Lund.

Åsa utanför Norra Nöbbelövs kyrka

Kyrkvaktmästare och barnboksförfattare – inte så olikt som man kan tro  

Att arbeta som vaktmästare i kyrkan på halvtid och skriva på deltid är den perfekta kombinationen. - Jag har det bästa av två världar. Det säger Åsa Järvholm, nyanställd i församlingen och även nybliven författare till barnboken Rävnässlan. 

Jordens sak är vår - samhörigheten med jorden vägen till Gud  

Föredrag och samtal med Björn Engdahl, dominikanerbroder vid Maria Magdalena konvent i Lund, lördag 24 feb kl 15 i Nöbbelövsgården.

Någon läser en bibel.

Att leda gudstjänst - för ideella

Inspirationskväll med Stina Melander och Ulla-Britt Ströman för nya såväl som erfarna gudstjänstfirare och kyrkvärdar - eller för dig som är nyfiken att prova på. Onsdag 28 feb kl 18.30 Nöbbelövsgården.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

En vårblomma med lila och vita kronblad.

Tisdagsträffen

Föredrag eller musikprogram - med god fika såklart! Vi träffas i Nöbbelövsgården kl 14-16 på utvalda tisdagar. Läs programmet våren 2024 här:

Gloriakören

En damkör för dig som har lite sångvana, men kanske är mitt i livet och inte har så mycket tid. Vi sjunger allt från pop-låtar till klassisk körrepertoar.

Barn och familj i Norra Nöbbelövs församling

Babybrunch, Efter föris, Himmel och pannkaka - läs mer om vad som är på gång för barn och familj i Norra Nöbbelöv.

Verksamhet

Här kan du läsa om vår verksamhet och våra mötesplatser i Nöbbelövsgården och Norra Nöbbelövs kyrka. Se vårt kalendarium nedan.

Dop i Norra Nöbbelövs församling

Dopet är en gåva från Gud till var och en som döps. Gud bär och omsluter oss med sin stora kärlek.

Sjung i kör

I Norra Nöbbelövs församling finns flera körer för både barn och vuxna - för dig med lite mindre sångvana och för dig med mer körerfarenhet.

Konfirmation

Vill du träffas i en konfirmandgrupp på vardagskvällar under terminen? Eller åker du hellre med på ett längre sommarläger? Med Svenska kyrkan i Lund finns det flera olika vägar till konfirmation, så att du kan välja den väg som passar dig bäst.

Digital kyrkogårdsvandring

Gravarna på kyrkogården i Norra Nöbbelöv rymmer många intressanta levnadsöden och berättelser. Nu kan du se kortfilmer om några av dem, medan du promenerar runt på egen hand.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
En siluett av en person som kör parkour. Molnig grönblå himmel som bakgrund.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Ibland träffar jag på människor som tror att det här med tron och det kristna livet är lite som att gå till en läkare med ett problem som sedan löses med hjälp av en dos medicin. Ensamheten – borta! Rädslan – puts väck!" Läs tankar inför helgen.

Kyrkinfo - Norra Nöbbelövs församlingsblad

Här kan du läsa församlingsbladen från Norra Nöbbelövs församling, digitalt.

Kyrkinfo sommaren 2023

Kyrkinfo våren 2023

Kyrkinfo hösten 2022