S:t Peters klosters församling

S:t Peters klosters församling Besöksadress: Trollebergsvägen 43, 22731 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till S:t Peters klosters församling Webbplats

S:t Peters klosters församling

Sankt Peters klosters församling bär spår av det klosterliv som en gång levts i församlingen. Bönens eftertanke och stillhet kombineras med barnens lekfulla frihet och blicken för utåtriktat engagemang, både i närmiljö och i den världsvida kyrkan.

Sommarens tider.

Öppet Hus i sommar!

Sommarens tider.

Sommar i Lunds kyrkor

Vare sig du är inbiten lundabo eller besöker staden för första gången, finns det alltid något att uppleva i Lunds kyrkor. Tänd ett ljus, gå en guidad tur, sjung en psalm, lyssna på musik, ät en våffla, pilgrimsvandra eller sätt dig bara ner och andas en stund. Här finns det båda svala rum - och varm gemenskap.

Måndagar 14.00

Trivselträffar i Lund - hösten 2017

Måndagar 14.00

Klosterkyrkans fasad renoveras.

Lunds stifts vänstift

Lui i Sydsudan

Lunds stifts vänstift

Fredagar ojämna veckor kl 14.30

Sommarens gudstjänster på Värpinge äldreboende

Fredagar ojämna veckor kl 14.30

Semesterstängt från 3 juli till 30 augusti

Luncher onsdag - fredag

Semesterstängt från 3 juli till 30 augusti

Det är en demokratisk rättighet för medlemmar i Svenska kyrkan att rösta. Var fjärde år väljs de som styr församling och stift och ombuden i det nationella kyrkomötet. Rösträtten gäller för alla medlemmar från 16 år. Valbarheten från 18 år.

Kyrkoval i Lund

Sankt Peters klosters församling erbjuder servering på Petersgården för större och mindre sällskap, varm och kall mat samt lunchservering tre dagar i veckan. Festvåningen har semesterstängt 1 juli till och med 30 augusti.

Servering på Petersgården

Svenska kyrkan i Lund annonserar varje vecka tillsammans med flera andra församlingar. Annonsen trycks i Sydsvenskan och finns på webben som pdf: Att läsa, spara och skriva ut.

Samlingsannonsen

Sociala medier

Svenska kyrkan i Lund syns i sociala medier på många sätt: Genom medarbetare, grupper och församlingarnas konton.

Kyrkoval i Lund

Aktuellt från S:t Peters klosters församling

Prenumerera via RSS

swisha din kollekt! 123 161 02 03

Den 20 augusti går kollekten till Södra Hoka ungdomsgård.

Ditt bidrag behövs!

Du kan swisha din kollekt fram till efterföljande onsdag, därefter går den till nästa söndags ändamål.

Swisha till: 123 161 02 03

Vet du om att du kan lämna gamla och utländska sedlar i vår kollekt. Vi skickar gamla sedlar till Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn och de utländska pengarna går till Svenska kyrkans internationella arbete.