Lunds Allhelgonaförsamling

Välkommen till Lunds Allhelgonaförsamling. Vår församling präglas av ett rikt musikliv och ett diakonalt perspektiv. Församlingen andas in Guds liv i gudstjänst och andas ut Guds liv i ord och handling.

För att läsa vårt kalendarium klicka på ”Vad händer i kyrkan?” - den röda knappen till höger. Vet du om att du alltid kan ha med dig vårt kalendarium i telefonen eller på surfplattan? Ladda ner appen ”Kyrkguiden” gratis, som finns där appar finns, och leta upp Allhelgonakyrkan. Så har du alltid senaste uppdateringen.

Nedan hittar du vad som är på gång just nu. Klicka på bilderna för mer information om respektive arrangemang, t ex var man köper biljetter etc.

Nu firar vi mässa igen på söndagarna

Från och med 30 augusti återgår vi till att fira mässa på söndagarna kl. 10.00. Vi anpassar hur vi gör vid nattvarden och det går som alltid bra att komma och fira gudstjänst utan att ta emot nattvarden.

Det går till så här: på altaret står det särkalkar (små bägare) - en till var person, med vin i (druvjuice). Framför varje särkalk ligger en oblat (bröd).
Du som vill ta emot nattvarden går fram till altaret, och prästen som står bakom altaret säger orden ”Kristi kropp och blod, för dig utgivna”. Du tar då en oblat och äter, och tar sen tillhörande särkalk och dricker. Den tomma särkalken sätter du på bordet som står vid lilla orgeln på vägen tillbaka till din plats.

Tänk på att hålla avstånd när ni står i kön, gärna två bänkraders mellanrum till den som står framför.

Du som inte vill ta emot nattvarden är välkommen att sitta kvar i bänken och lyssna på musiken.