Välkommen till Knista församling

Församlingen finns i Lekebergs kommun sydväst om Örebro och har fem kyrkor samt ett Kyrkans Hus i centralorten Fjugesta. Våra kyrkor och församlingshem står öppna för dig i glädje och sorg. Tillsammans går vi genom livet.

Välkommen att boka våra samlingslokaler!

Äntligen kan samlingslokaler bokas för större familjefester!

Kyrkogårdsförvaltningen informerar

Gravlyktor och liknande får användas från och med 15 oktober till och med 1 maj.

Närbild på en stenduva på en gravsten.

Gravrättsinnehavare sökes

Knista församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Knista- Hidinge-, Kvistbro- och Mullhyttans kyrkogård.

Knista församlings informationsbrev

Information från Knista församling

Gudstjänster under 25/11 - 1/12 -22

Gudstjänster under 9/12 - 15/12 -22

Julmarknad i Mullhyttan

Öppen kyrka i Mullhyttans kyrka - 4 december kl 11.00-15.00

Café Himlagott

Det diakonala Cafét där du också är välkommen in för att bara sitta ned, läsa en tidning, eller ta en kopp kaffe, kanske i väntan på bussen eller innan du handlar.

Gudstjänster under 2/12 - 8/12 -22

Julens Sånger  -15

Julens sånger

Lekebergs Musiksällskaps Sinfonietta och kören Espresso bjuder på Julens sånger 4 december kl 18.00 i Hidinge Nya kyrka

Välkommen att åka med kyrkbussen!

Kyrkbussen går vanligtvis varje söndag, i första hand till Högmässan kl. 10.00. Se predikoturen i tidningen, anslagstavlorna vid våra kyrkor och församlingens hemsida för information.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Söndagens bibeltexter

Här kan du läsa de aktuella texterna som är för den kommande söndagen. Den gammaltestamentliga, Epistel samt Evangeliet. Även det aktuella temat finner du här.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Bibelstudier

Just nu erbjuder vi möjlighet att vara med i en bibelstudiegrupp.

Kalenderfunktionen uppe i högra hörnet visar ibland felaktig information.

För aktuell information se nyheter på denna sida eller Gudstjänster (Länk).

Barn och familj

Vår öppna verksamhet för barn och familj. Öppna förskolan & pilgrimsBarn!

Går du på mellanstadiet eller högstadiet? Då är du välkommen till Måndagshäng!

Vuxna

Aktiviteter med program och information om vad som händer för vuxna i Knista församling.

Musikverksamhet

Knista församlings körverksamhet samt kyrkans musikskola är en viktig och stor del i vår församling. Här finner du den informationen.

Dopängel och bibel

Dop

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärtom - dopet är en gåva som bara är att ta emot. Genom dopet blir man medlem i en församling och i Svenska kyrkan.

Konfirmation

Välkommen att bli konfirmand hos oss! Vi kommer att göra vårt allra bästa för att konfirmationsåret ska bli något du kommer att minnas och ha glädje av hela ditt liv!

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.