Foto: A Sigbjörnsson

Välkommen till Knista församling

Församlingen finns i Lekebergs kommun sydväst om Örebro och har fem kyrkor samt ett Kyrkans Hus i centralorten Fjugesta. Våra kyrkor och församlingshem står öppna för dig i glädje och sorg. Tillsammans går vi genom livet.

Vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin söndag 19 maj 2024

Välkommen att fira traditionell vallfartsmässa vid Riseberga klosterruin söndagen den 19 maj 2024 klockan 11.00. Ta gärna med fikakorg och något att sitta på.

Gudstjänster under 17/5 - 23/5 -24

Gudstjänster 24/5 - 30/5 -24

Musik i sommarkväll -2024

Välkomna till sommarens musikprogram i våra kyrkor!

Café Himlagott

Det diakonala Cafét där du också är välkommen in för att bara sitta ned, läsa en tidning, eller ta en kopp kaffe, kanske i väntan på bussen eller innan du handlar.

Gudstjänst under 31/5 - 6/6 -24

Håll sången igång! Hela livet!

Rörelse och musik mår vi bra av! Håll sången och kroppen igång med Sara och Susanna. Vi övar rösten, kroppen, andningen och koordinationen på en massa roliga sätt! Fika och gemenskap ingår också.

Utställning av dopklänningar

Har ni i din familj kvar din eller dina barns dopklänning? Har ni lust att visa upp den?

En kvinnlig präst skvätter dopvatten på en liten flickas panna. Föräldrarna står bakom.

Dop - en del i en större gemenskap 💙💧

Alla är välkomna att döpas, barn, unga och vuxna.

Bibelstudier

Just nu erbjuder vi möjlighet att vara med i en bibelstudiegrupp.

Konfirmation

Välkommen att bli konfirmand hos oss! Vi kommer att göra vårt allra bästa för att konfirmationsåret ska bli något du kommer att minnas och ha glädje av hela ditt liv!

Välkommen att åka med kyrkbussen!

Kyrkbussen går vanligtvis varje söndag, i första hand till högmässan kl. 10.00. Se predikoturen i tidningen, anslagstavlorna vid våra kyrkor och församlingens hemsida för information.

Våra församlingslokaler

Välkommen att boka våra samlingslokaler!

Knista församlings informationsbrev

Information från Knista församling

Närbild på en stenduva på en gravsten.

Gravrättsinnehavare sökes 2024

Knista församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Knista- Hidinge-, Kvistbro- och Mullhyttans kyrkogård.

Kyrkogårdsförvaltningen informerar

Gravlyktor och liknande får användas från och med 15 oktober till och med 1 maj.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.