S:t Johannes NYA Kammarkör

S:t Johannes Nya Kammarkör startades hösten 2021 och har sedan dess haft fyra till fem konserter per år samt medverkat i mindre ensembler vid våra gudstjänster.

S:t Johannes NYA Kammarkör är sedan hösten 2021 en nystartad kammarkör knuten till S:t Johannes församling. Kören har höga ambitioner och vill utvecklas till en skicklig ensemble och söker just nu fler sångare, främst tenorer och basar, för att kunna spänna bågen ännu mer till kommande projekt. Vi söker dig som är en duktiga sångare med god notläsningsförmåga som vill ta eget ansvar i din stämma.

Förutom musiken så är det sociala viktigt för kören och vi ses gärna utanför reptid eller avslutar torsdagarnas repetitioner med att gå till någon närbelägen pub.

Kören består av sångare i åldrarna 25-35 år jämnt fördelade över stämmorna. Kören repeterar torsdagar på Frejgatan 31 i centrala Stockholm mellan kl. 18.30-21.15. 

Filip Södervall leder kören.

Filip studerar till kyrkomusiker vid Kungliga Musikhögskolan och tog hösten 2023 över som ledare för S:t Johannes Nya Kammarkör. Han har alltid haft ett starkt körintresse och vill nu ta vid i arbetet med att göra S:t Johannes Nya Kammarkör till en ensemble på hög musikalisk nivå och med en mycket hög trivselfaktor!

Låter det intressant?

Hör gärna av dig till dirigent, Filip Södervall:
Telefon 076-8393797.  E-post: filip.sodervall@svenskakyrkan.se.

Vi har några platser kvar i tenor och basstämman, gör din intresseanmälan här!

Är du medlem i Svenska kyrkan?

Förklädd gud och Femte evangelisten 16 mars kl 19

S:t Johannes Nya Kammarkör framför musik av J.S. Bach och Lars-Erik Larssons klassiska verk Förklädd Gud i version för kör och orgel i Stefanskyrkan.

Nationaldagskonsert

På självaste nationaldagen bjuder S:t Johannes Nya Kammarkör in till en somrig konsert med musik av svenska tonsättare. Torsdag 6 juni kl 18.00 i Stefanskyrkan, Vanadislunden. Entré 100 kr.

Musikprogram 2024

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för våren 2024.

Sjung med oss

Ett rikt konsertliv, körer för alla i en omfattande musikverksamhet. I S:t Johannes församling satsar vi mycket på musiken och körerna sjunger ofta med kompband på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt.