Barnkören Happy – för barn i årskurs 4-7

En kör med ambitioner för sångsugna barn- och ungdomar i årskurs 4–7, som vill satsa på sin sång.

Här kommer en sommarhälsning från församlingens barnkörer Joy och Happy. "Sand överallt" heter låten, skriven av Laleh. Denna sång skulle ingått i föreställningen vi skulle gjort i mars, som fick ställas in p.g.a Corona. Vi hoppas kunna genomföra föreställningen längre fram istället. Denna sommarhälsning är speciellt riktad till alla dem vi inte har haft möjlighet att träffa nu under denna vår.

Happy är en kör för sångintresserade barn och ungdomar som vill utveckla sin röst, musikalitet och kreativitet tillsammans med andra. Vi sjunger blandad repertoar och har ofta inslag av rörelse och dans. Övningstillfällena inleds i församlingssalen i Stefanskyrkan (Herdens kapell) med femton minuters fruktmellis och umgänge med de andra barnen. Därefter börjar körsången inne i kyrkan.

Kören medverkar regelbundet i Stefanskyrkans gudstjänster samt ger konserter och föreställningar tillsammans med barnkören Joy. S:t Johannes församling satsar mycket på musiken och körerna ackompanjeras alltid av en eller flera musiker. Under höstterminen jobbar vi inför en stor Luciakonsert i S:t Johannes kyrka. På vårterminen gör vi en musikalliknande föreställning med inslag av teater och dans.

Att sjunga i kör är ett samspel mellan flera personer. Tillsammans skapar vi ett gemensamt sound med hjälp av varandras unika röster och kvalitéer.
Barnkören Happy leds av Jill Nordin och Martina Möllås, båda utbildade sång- och körpedagoger vid Malmö musikhögskola. Tillsammans planerar och utformar de verksamheten utifrån gruppen och den enskilde individens behov och möjligheter.

detaljerna

Ålder: Årskurs 4 till 7
Tid: Måndagar kl 16.15-17.15 (Vi börjar med fika)
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden (Frejgatan 20B)