Vi är en hemvändarkyrka!

Det bor cirka 600 000 svenskar ute i världen och nu välkomnar vi i S:t Johannes församling alla utlandssvenskar till en trygg plats, en kyrka och ett hem även i Sverige, när de kommer hem eller är på tillfälligt besök. Från och med i år (2020) erbjuder vi alla svenska ungdomar i utlandet hemvändarkonfirmation, Konfa:Sweden, i vackra S:t Johannes kyrka.

Den 9 maj förra året stod det klart att S:t Johannes församling och S:t Johannes kyrka från och med år 2020 ska förvalta uppdraget som en av Svenska kyrkan i utlandets hemvändarkyrkor. I sommar kommer därför cirka 30-40 svenska ungdomar från hela världen till församlingen för att delta i konfirmationsundervisning hos oss i Stockholm. Den 1 augusti blir det konfirmationsgudstjänst i S:t Johannes kyrka.  Läs mer om vårt konfirmationsalternativ för unga svenska boende i utlandet >>

Tänk dig möjligheten att som tonåring få ett nätverk av ungdomar som bor i hela världen!

– S:t Johannes församling vill fungera som ett hem och en trygg plats för de som bor här i Stockholm och numera även för våra utlandssvenskar. Till vår församling ska du kunna komma när du är glad och när du vill fira någon av de stora dagarna och högtiderna i livet men även de dagar som är fulla av sorg och smärta, berättar Catharina Segerbank, kyrkoherde i S:t Johannes församling, som även arbetat som kyrkoherde i Södra Tysklands pastorat.

Johannesmässa Deluxe

Den 26 januari kl 11.00 firade vi att S:t Johannes församling nu är en hemvändarkyrka för svenskar i utlandet och att vi aktivt kommer arbeta med konfirmationsundervisning för svenska ungdomar i utlandet. Det blev en välbesökt och storslagen mässa med mycket vacker musik och sång med körmedlemmar ur Voices of Joy, Stefans­kyrkans Vokalensemble och The Master's Voice. Det bjöds även på alkoholfritt bubbel och snacks.

"Svenska kyrkan i utlandet" är inte publicerad

Konfa Sweden

Välkommen hem! S:t Johannes församling bjuder in till Hemvändarkonfa för svenska ungdomar, i åldern 14-19 år, som bor i utlandet. I mån av plats hälsar vi gärna även ungdomar boende i Sverige välkomna att delta!

Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt konfirmandmaterial ”Pray for Europe”. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.