Vi är en hemvändarkyrka!

Det bor cirka 600 000 svenskar ute i världen och nu välkomnar vi i S:t Johannes församling alla utlandssvenskar till en trygg plats, en kyrka och ett hem även i Sverige, när de kommer hem eller är på tillfälligt besök. Från och med i år (2020) erbjuder vi alla svenska ungdomar i utlandet hemvändarkonfirmation, Konfa:Sweden, i vackra S:t Johannes kyrka.

Den 9 maj förra året stod det klart att S:t Johannes församling och S:t Johannes kyrka från och med år 2020 ska förvalta uppdraget som en av Svenska kyrkan i utlandets hemvändarkyrkor. I sommar kommer därför cirka 30-40 svenska ungdomar från hela världen till församlingen för att delta i konfirmationsundervisning hos oss i Stockholm. Den 1 augusti blir det konfirmationsgudstjänst i S:t Johannes kyrka.  Läs mer om vårt konfirmationsalternativ för unga svenska boende i utlandet >>

Tänk dig möjligheten att som tonåring få ett nätverk av ungdomar som bor i hela världen!

– S:t Johannes församling vill fungera som ett hem och en trygg plats för de som bor här i Stockholm och numera även för våra utlandssvenskar. Till vår församling ska du kunna komma när du är glad och när du vill fira någon av de stora dagarna och högtiderna i livet men även de dagar som är fulla av sorg och smärta, berättar Catharina Segerbank, kyrkoherde i S:t Johannes församling, som även arbetat som kyrkoherde i Södra Tysklands pastorat.

Johannesmässa Deluxe

Den 26 januari kl 11.00 firade vi att S:t Johannes församling nu är en hemvändarkyrka för svenskar i utlandet och att vi aktivt kommer arbeta med konfirmationsundervisning för svenska ungdomar i utlandet. Det blev en välbesökt och storslagen mässa med mycket vacker musik och sång med körmedlemmar ur Voices of Joy, Stefans­kyrkans Vokalensemble och The Master's Voice. Det bjöds även på alkoholfritt bubbel och snacks.

För mer information kontakta

Catharina  Segerbank