Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon:+46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vårby Gårds kyrka - Sankt Mikaels församling

I närheten av Vårby Gårds centrum ligger Vårby Gårds kyrka. Det är en kyrkobyggnad som blivit känd för sin arkitektur och färgsättning.

I anslutning till centrum, i en sluttning ner mot Mälaren intill ett gravfält från vikingatiden, ligger Vårby Gårds kyrka. Anläggningen består av två delar. Längst inne på tomten ligger kyrkan och närmast vägen mot Vårby Gårds centrum finns församlingshuset i sex plan. Mellan husen står en klockstapel av trä. Kyrkan invigdes 1975. I kyrkan firas gudstjänst på flera språk.

Sankt Mikaels församling har två kyrkor. Församlingens andra kyrka är Segeltorps kyrkasom ligger vackert i ett villaområde.

Fakta om Vårby gårds kyrka

Besöksadress: Vårby allé 5, Vårby gård
150 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider: Måndag-fredag 9.00-16.00, söndag 9.00-15.00.
Samt vissa lördagar och kvällar när aktiviteter pågår.

Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare, hiss mellan de olika våningsplanen
Församlingssal: Mälarsalen 100 platser
Post- och besöksadress: Sankt Mikaels församling, Vårby allé 5, 143 40 Vårby
Telefon: Växel 08-588 697 00, 08-588 698 62 (församlingsadministratör)

Titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).