Foto: Solveig Carlsson

Vårby Gårds kyrka – Sankt Mikaels församling

I närheten av Vårby Gårds centrum ligger Vårby Gårds kyrka. Det är en kyrkobyggnad som blivit känd för sin arkitektur och färgsättning. Kyrkan är öppen vardagar och söndagar i samband med gudstjänst.

Kyrkan ligger i anslutning till centrum, i en sluttning ner mot Mälaren intill ett gravfält från vikingatiden. Anläggningen består av två delar. Längst inne på tomten ligger kyrkan och närmast vägen mot Vårby gårds centrum finns församlingshuset i sex plan. Mellan husen står en klockstapel av trä. Kyrkan invigdes 1975.

Sankt Mikaels församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Församlingens två kyrkor ligger i områdena Segeltorp och Vårby gård. I Vårby gård verkar församlingen i en mångkulturell miljö och söndagens mässa har en given plats i många människors liv.

Fakta om Vårby gårds kyrka

Besöksadress: Vårby allé 5, Vårby gård
150 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider:
Måndag 09:00–16:00
Tisdag 09:00–16:00 udda veckor / 13:00–16:00 jämna veckor
Onsdag 11:00–18:30
Torsdag 09:00–16:00
Fredag 09:00–15:00
Söndag 10:00–13:00
(Observera att öppettiderna kan variera beroende på bemanning.Vid brådskande ärenden ring växeln på 08-588 697 00.)
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare, hiss mellan de olika våningsplanen
Församlingssal: Mälarsalen 100 platser
Post- och besöksadress: Sankt Mikaels församling, Vårby allé 5, 143 40 Vårby
Telefon: Växel 08-588 697 00, församlingsadministratör 08-588 698 62. (Växeln har öppet måndag till fredag klockan 9-12 och 13-14. Övrig tid gäller direktnummer eller e-post.)
Fax: 08-588 699 76

Det är söndag i Vårby Gårds kyrka. Kyrkklockorna ringde för en stund sedan men genom portarna strömmar människor fortfarande till. Efter processionen får vi möjlighet att hälsa på varandra. Kanske är det ett bekant ansikte, kanske någon helt ny.

Vårby Gårds kyrka är en av Sveriges första postmoderna byggnader men här har det religiösa uttrycket tagit en annan väg än det vi kanske förenar med postmodernism. Här är kyrkan högst levande.

Om du undrar något om kyrkan, vill hyra lokaler eller veta mer om kyrkans verksamheter och gudstjänst, kontakta oss i personalen så hjälper vi dig mer än gärna!

Klicka här för att komma till sidan med kontaktuppgifter

Titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).