Foto: Solveig Carlsson

Vårby Gårds kyrka – Sankt Mikaels församling

I närheten av Vårby Gårds centrum ligger Vårby Gårds kyrka. Det är en kyrkobyggnad som blivit känd för sin arkitektur och färgsättning. Kyrkan är öppen vardagar och söndagar i samband med gudstjänst.

Titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigseln? Eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring i lugn och ro och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i Vårby gårds kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).

Mikaelsbladet – vårprogram för Segeltorps och Vårby Gårds kyrkor

Här hittar du programmet för vårterminen i i Sankt Mikaels församling.

Kyrkan ligger i anslutning till centrum, i en sluttning ner mot Mälaren intill ett gravfält från vikingatiden. Anläggningen består av två delar. Längst inne på tomten ligger kyrkan och närmast vägen mot Vårby gårds centrum finns församlingshuset i sex plan. Mellan husen står en klockstapel av trä. Kyrkan invigdes 1975.

Sankt Mikaels församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Församlingens två kyrkor ligger i områdena Segeltorp och Vårby gård. I Vårby gård verkar församlingen i en mångkulturell miljö och söndagens mässa har en given plats i många människors liv.

Barn & ungdom i Vårby Gårds kyrka

Jesu syn på barnet ska vägleda församlingen, så att barnen känner sig sedda, hörda och bekräftade. Det gäller självklart även i söndagens gudstjänster.

Aktiviteter för vuxna i Vårby Gårds kyrka

Man kan bokstavligen säga att allt mellan himmel och jord ryms inom Sankt Mikaels församlings båda kyrkor. Här finner du vad som är aktuellt i Vårby Gårds kyrka.

Gudstjänster i Segeltorp & Vårby Gård

I gudstjänsten får vi möta Gud och varandra. Här möts barn, vuxna och flera nationaliteter. Gudstjänsterna präglas av: Gemenskap – Igenkänning – Eftertanke – Nya perspektiv – Gud – Hopp.

Konserter i Vårby Gårds kyrka

Kommande konserter och musik i Vårby Gårds kyrka, Sankt Mikaels församling.

Körer i Vårby Gårds kyrka

Sjung i kör – välkommen att dela gemenskap och glädje genom sången!

Oasen i Vårby Gårds kyrka

Musik, bön och eftertanke med gemenskap och mat på torsdagar.

Personal i Sankt Mikaels församling

Här hittar du telefonnummer och kontaktuppgifter till all personal i Sankt Mikaels församling.

Sankt Mikaels församlingsråd

Här finner du protokoll samt vilka som sitter i församlingsrådet.

Stöd och hjälp - diakoni i Svenska kyrkan i Huddinge

Det finns många tillfällen i livet när vi behöver någon att prata med. Just nu kanske du bär på en oro eller ensamhet. Kanske behöver du dela tankar med någon – att finna tröst och hopp i ett enskilt samtal.

Församlingssalar i Vårby Gårds kyrka

I Vårby Gårds kyrka finns två församlingssalar, Mälarsalen och Blå salen. Kyrkan med sina starka färger och 70-talskaraktär har möjligheter att ta emot många i de rymliga salarna. Parkering utanför kyrkan. I anslutning till salen finns kök utrustat med porslin, vaser, spis, kaffebryggare, termosar, kylskåp samt diskmaskin.

Finskspråkig verksamhet/ Suomenkielinen toiminta

Tervetuloa Huddingen pastoraatin suomenkielisille sivuille!

Skänk en gåva till Mikaelshjälpen - ditt bidrag är mycket värdefullt

Mikaelshjälpen är Sankt Mikaels församlings egen hjälpfond. Fondens huvudsakliga syfte är att bistå församlingsbor i nöd.

Fakta om Vårby gårds kyrka

Besöksadress
Vårby allé 5, Vårby gård
150 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.

Öppettider
Tisdagar: 13:00–16:00
Onsdagar: 11:00–19:00
Torsdagar: 09:00–16:00
Söndagar: 10:00–13:00

Om personal finns på plats är kyrkan öppen även måndagar och fredagar. Då går det bra att ringa före besök. Lördagar har vi stängt. Observera att öppettiderna kan variera beroende på bemanning. Vid brådskande ärenden ring växeln på 08-588 697 00.

Mässa med söndagsskola och kyrkkaffe på söndagar kl 11:00 samt en enklare veckomässa på onsdagar kl 18:00.

Tillgänglighetsanpassat
Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare, hiss mellan de olika våningsplanen.

Församlingssal
Mälarsalen 100 platser.

Post- och besöksadress
Sankt Mikaels församling, Vårby allé 5, 143 40 Vårby

Telefon
Växel: 08-588 697 00
Församlingsadministratör: 08-588 698 62
Fax: 08-588 699 76

Det är söndag i Vårby Gårds kyrka. Kyrkklockorna ringde för en stund sedan men genom portarna strömmar människor fortfarande till. Efter processionen får vi möjlighet att hälsa på varandra. Kanske är det ett bekant ansikte, kanske någon helt ny.

Vårby Gårds kyrka är en av Sveriges första postmoderna byggnader men här har det religiösa uttrycket tagit en annan väg än det vi kanske förenar med postmodernism. Här är kyrkan högst levande.

Om du undrar något om kyrkan, vill hyra lokaler eller veta mer om kyrkans verksamheter och gudstjänst, kontakta oss i personalen så hjälper vi dig mer än gärna!

Klicka här för att komma till sidan med kontaktuppgifter