En kvinnlig präst i ljusblå kavaj sitter i en soffa med en laptop i knät och en mobiltelefon i handen.

Lediga jobb

Nu söker vi en kyrkoherde till Huddinge pastorat.

Är du vår nya kyrkoherde?

I Svenska kyrkan i Huddinge möts människor i alla åldrar för att utforska och dela tro och liv. Här finns engagerade anställda medarbetare och många ideella som gör Svenska kyrkan i Huddinge till en plats där alla är välkomna. Huddinge är en tillväxtkommun, här möts det traditionella och det mångkulturella. Huddinge pastorat består av fyra församlingar – alla unika och speciella, en begravningsverksamhet samt en kyrkoförvaltning.

Mer om Huddinge pastorat

I Huddinge, 15 minuter söder om Stockholm, finns inom Svenska kyrkan fyra församlingar: Huddinge, Flemingsberg, Sankt Mikael och Trångsund Skogås. I hela pastoratet arbetar cirka 120 personer.

Inom Svenska kyrkan i Huddinge finns åtta kyrkor och kapell, fyra kyrkogårdar/begravningsplatser och även ett krematorium. S:t Botvid är den största av våra begravningsplatser. Här finns även områden för gravsättning av icke-kristna trosbekännare. Krematoriet betjänar även andra församlingar i Stockholms södra region. Inom kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen arbetar 19 helårsanställda. Till detta kommer cirka 6 säsongsanställda under sommarhalvåret.