Segeltorps kyrka - Sankt Mikaels församling

Kyrkan ligger mitt bland villakvarteren i Segeltorp. En vardagskyrka full av liv.

Sankt Mikaels församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Församlingens två kyrkor ligger i områdena Segeltorp och Vårby gård. Segeltorps kyrka är ofta fylld till bredden under veckodagarna och gudstjänstlivet har därför också sin naturliga plats i vardagen. I Vårby gård verkar församlingen i en mångkulturell miljö och söndagens mässa har en given plats i många människors liv.

Den lilla rosa kyrkan brukar vi kalla den, Segeltorps kyrka. Mitt i villakvarteren ligger den och blir med sitt läge en naturlig samlingspunkt för både barnfamiljer, unga och äldre.

Här finns gruppverksamheter och körer för alla åldrar. Musikluncher, öppen förskola och Himmel & Pannkaka – en verksamhet som skulle passa in under begreppet ”Messy church”.

S:t Mikaels kapell invigdes 19 februari 1933. 1970 byggdes kapellet ut och fick namnet Segeltops kyrka. År 1987 eldhärjades det ursprungliga S:t Mikaels kapell svårt och gick inte att rädda. Kyrkorummet från 1970 undgick däremot nästan helt skador och utgör nu hörnstenen i en ny anläggning, invigd 1989. Renoverings- och ombyggnadsarbeten genomfördes 2000 då bland annat en brudkammare byggdes och färgsättningen i kyrkorummet genomgick en varsam förändring.

Entrén, kyrktorget, är byggt som en ljusgård med en öppning från nedre planet och ett pyramidformat takfönster. I fonden ser man en skulptur, Gryning, utförd av konstnären Charlotte Öberg. Altartavlan är gjord av Anna-Lisa Odelqvist Kruse. I kyrkorummet står en dopfunt av snidad ek med fat av handhamrad mässing.

Om du undrar något om kyrkan, vill hyra lokal eller veta mer om våra verksamheter och gudstjänster kontakta då personalen så hjälper vi dig mer än gärna! Kontaktuppgifter finns längre ned på sidan.

Fakta om Segeltorps kyrka

Besöksadress: Kapellvägen 9, Segeltorp
150 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider: måndag-onsdag 9.00-17.00, torsdag 13-20, fredag 9.00-15.00
Samt vissa lördagar, söndagar och kvällar när aktiviteter pågår.
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare.
Församlingssal: Café Mikael 30 platser, Café Mikael + församlingssal Marta 60 platser, Café Mikael + församlingssal Marta och församlingssal Maria 130 platser
Postadress: Sankt Mikaels församling, Vårby allé 5, 143 40 Vårby
Besöksadress: Kapellvägen 9, Segeltorp
Telefon: Växel 08-588 697 00. Vaktmästeriet 08-588 698 85, Fax 08-588 699 77
E-post: sanktmikael.forsamling@svenskakyrkan.se

Titta in i Segeltorps kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se.
Klicka här för att titta in i Segeltorps kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).