Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon: +46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Segeltorps kyrka - Sankt Mikaels församling

Kyrkan i milt rosa ligger mitt bland villakvarteren i Segeltorp. Den fick sitt nuvarande utseende 1989, då den byggdes ut och Sankt Mikaels församling bildades.

OBS! Under jul- och nyårshelgerna 2018-2019 har Vårby Gårds kyrka och Segeltorps kyrka begränsade öppettider.

I Sankt Mikaels församling finns två kyrkor. Vårby Gårds kyrkaaoch Segeltorps kyrka, I Vårby verkar församlingen i en mångkulturell miljö, där söndagens mässa har en given plats i många människors liv. I Segeltorp ligger tyngdpunkten på barn, skola och kultur, där det ideella engagemanget ges stort utrymme. Atmosfären är familjär och ger lätt känslan av att Gud finns med oss både vardag och helg.

S:t Mikaels kapell invigdes 19 februari 1933. 1970 byggdes kapellet ut och fick namnet Segeltops kyrka. År 1987 eldhärjades det ursprungliga S:t Mikaels kapell svårt och gick inte att rädda. Kyrkorummet från 1970 undgick däremot nästan helt skador och utgör nu hörnstenen i en ny anläggning, invigd 1989. Renoverings- och ombyggnadsarbeten genomfördes 2000 då bland annat en brudkammare byggdes och färgsättningen i kyrkorummet genomgick en varsam förändring.

Entrén, kyrktorget, är byggt som en ljusgård med en öppning från nedre planet och ett pyramidformat takfönster. I fonden ser man en skulptur, Gryning, utförd av konstnären Charlotte Öberg. Altartavlan är gjord av Anna-Lisa Odelqvist Kruse. I kyrkorummet står en dopfunt av snidad ek med fat av handhamrad mässing.

Fakta om Segeltorps kyrka

Besöksadress: Kapellvägen 9, Segeltorp
60/150 sittplatser, orgel och piano finns. Bårtäcke för begravning finns.
Öppettider: Måndag-torsdag 9.00-17.00, fredag 9.00-15.00
Samt vissa lördagar, söndagar och kvällar när aktiviteter pågår.
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare.
Församlingssal: Café Mikael 60/100 platser
Postadress: Sankt Mikaels församling, Vårby allé 5, 143 40 Vårby
Besöksadress: Kapellvägen 9, Segeltorp
Telefon: Växel 08-588 697 00. Vaktmästeriet 08-588 698 85, Fax 08-588 699 77
E-post: sanktmikael.forsamling@svenskakyrkan.se

Titta in i Segeltorps kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se.
Klicka här för att titta in i Segeltorps kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).