Flemingsbergs kyrka – Flemingsbergs församling

Flemingsbergs församling vill vara ett vär(l)dshus med rum för många, med stor gästfrihet där många är med och bidrar. Med Fredens rike som inspiration öppnar vi dörrarna och bjuder in till gemenskap, mat, mässa, sång, samtal och stöd.

Titta in i flemingsbergs kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigseln? Eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring i lugn och ro och zooma in detaljer som annars är svåra att se
Klicka här för att titta in i Flemingsbergs kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).

Flemingsbergs kyrka ligger i Flemingsbergs centrum, i närheten av Huddinge sjukhus. Det är en tidstypisk byggnad i brunt tegel byggd 1975. En fristående klockstapel ger byggnaden kyrkokaraktär. Förutom kyrkorummet innehåller byggnaden barn- och ungdomslokaler, kontor och församlingssalar.

Inne i kyrkorummet är altaret placerat i ett hörn och huvudingången finns diagonalt över kyrkorummet. Altartavlan av konstnären Per Nilsson-Öst är av skulpterad furu  och en fem meter hög gobeläng gjord av Kerstin Ekengren hänger bakom predikstolen. Dopfunten är i smide och gjord av konstnären Håkan Bull.

Sommarprogram 2024 i Flemingsbergs församling

Här hittar du datum och tider för våra verksamheter sommaren 2024 i Flemingsbergs församling.

Gudstjänster i Flemingsberg

Vi vill att våra gudstjänster ska genomsyras av kärnorden Gemenskap, Glädje, Beröra. Vi kallar dem våra kärnord. Jämför det med kärnor i en frukt. Där sitter livet, kraften och fruktens karaktär. 

Konsert och musik i Flemingsbergs kyrka

Här hittar du sommarens konsertprogram i Flemingsbergs kyrka. Det blir allt från klassisk romantik till populärmusik, folk och sakralt.

Barn & ungdom i Flemingsbergs kyrka

Välkommen till kyrkans barn- och ungdomsverksamhet!

Aktiviteter för vuxna i Flemingsbergs kyrka

Mötesplatser och aktiviteter för samtal, glädje och kunskap.

Körer i Flemingsbergs kyrka

Musiken i kyrkan har bland annat till uppgift att förmedla det kristna budskapet, berika gudstjänsterna och förstärka de olika stämningarna under kyrkoåret.

Diakonimottagning i Flemingsbergs kyrka

Öppen mottagning tisdagar och torsdagar kl 9:30–11:00. Samtal, själavård, råd och stöd.

Studentpräst

För dig som studerar på högskola eller universitet i Huddinge. Vi erbjuder samtal om livsfrågor och tro samt själavårdssamtal i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd.

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Sjukhuskyrkan är ekumenisk och innefattar de olika kristna traditionerna i vårt land. Ansvaret för Sjukhuskyrkan bärs av de lokala församlingarna i sjukhusets närområde.

Personal i Flemingsbergs församling

Här hittar du telefonnummer och kontaktuppgifter till all personal i Flemingsbergs församling.

Flemingsbergs församlingsråd

Här finner du protokoll samt vilka som sitter i församlingsrådet.

Församlingssal i Flemingsbergs kyrka

Det finns en större lokal att låna/hyra i Flemingsbergs kyrka. I anslutning till lokalen finns ett kök utrustat med porslin, vaser, spis, kaffebryggare, termosar, kylskåp samt diskmaskin. Lokalen är lättillgänglig för rullstol och det finns hörselslinga. Man kan anlita en cateringfirma för mat eller kaffe, eller så kan man ordna med allt själv. Parkering finns i parkeringshus under Flemingsbergs centrum.

Huddingen pastoraatin bussimatka Härkebergan kirkkoon ja Enköpingiin

Tervetuloa mukaan seurakuntaretkelle Härkebergan kirkkoon, joka sijaitsee Villbergan seurakunnassa 11 km Enköpingistä koilliseen.

Service in English – internationell gudstjänst i Flemingsbergs kyrka

Warm welcome to the Evening Service in English on Sundays once a month at 05:00 p.m. Välkommen till kvällsmässa på engelska!

Bli medlem i Flemingsbergs församling – ansökan för vuxna

Här kan du fylla i din ansökan om medlemskap i Svenska kyrkan direkt på webben. Är du osäker på vilken församling du tillhör? Ingen fara, vi ser till att din ansökan hamnar rätt!

Medlemsansökan i Flemingsbergs församling – för dig under 18 år

Här kan du som är under 18 år fylla i din ansökan om medlemskap i Svenska kyrkan direkt på webben. Är du osäker på vilken församling du tillhör? Ingen fara, vi ser till att din ansökan hamnar rätt!

En hbtq-märkt församling

Svenska kyrkan i Flemingsberg var först i Stockholms stift med att som församling tilldelas hbtq-märkningen Regnbågsnyckeln. Nyckeln överlämnades i samband med högmässan söndagen den 23 februari 2020.

Regnbågsnyckeln är en hbtq-märkning som visar att förtroendevalda och medarbetare i en församling genomgått processmodell Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Varje människa är skapad av Gud, älskad av Gud och har ett värde som inte får ifrågasättas. Vi vill vara en fristad, där varje människa kan känna sig trygg, respekterad och fri oavsett ålder, kulturell bakgrund, etnicitet, tro, könsidentitet, sexuell läggning eller funktionsvariation.

Mångfaldsvision för Flemingsbergs församling

Fakta om Flemingsbergs kyrka

Besöksadress: Diagnosvägen 14–16, Flemingsberg
150 sittplatser, orgel och piano finns. Tillgång till bårtäcke för begravning.
Öppettider: Kyrkan är öppen måndag–torsdag 9–16, fredag 9–14 och söndag 10–14. Sommaren 2024 är kyrkan stängd på måndagar under vecka 26–32.
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare
Församlingssalar: Församlingssalen 100 platser (handikappanpassade+hörselslinga i Församlingssalen), Malmstensrummet 20 platser
Postadress: Flemingsbergs församling, Box 4053, 141 04 Huddinge
Besöksadress: Diagnosvägen 14–16
Telefon: Växel 08-588 697 00 
Växeln har öppet måndag till fredag klockan 9–12 och 13–14. Övrig tid gäller direktnummer eller e-post.
E-post: flemingsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se