Flemingsbergs kyrka - Flemingsbergs församling

Flemingsbergs församling vill vara ett vär(l)dshus med rum för många, med stor gästfrihet där många är med och bidrar. Med Fredens rike som inspiration öppnar vi dörrarna och bjuder in till gemenskap, mat, mässa, sång, samtal och stöd.

Flemingsbergs kyrka ligger i Flemingsbergs centrum, i närheten av Huddinge sjukhus. Det är en tidstypisk byggnad i brunt tegel byggd 1975. En fristående klockstapel ger byggnaden kyrkokaraktär. Förutom kyrkorummet innehåller byggnaden barn- och ungdomslokaler, kontor och församlingssalar.

Inne i kyrkorummet är altaret placerat i ett hörn och huvudingången finns diagonalt över kyrkorummet. Altartavlan av konstnären Per Nilsson-Öst är av skulpterad furu  och en fem meter hög gobeläng gjord av Kerstin Ekengren hänger bakom predikstolen. Dopfunten är i smide och gjord av konstnären Håkan Bull.

En hbtq-märkt församling

Svenska kyrkan i Flemingsberg var först i Stockholms stift med att som församling tilldelas hbtq-märkningen Regnbågsnyckeln. Nyckeln överlämnades i samband med högmässan söndagen den 23 februari 2020.

Regnbågsnyckeln är en hbtq-märkning som visar att förtroendevalda och medarbetare i en församling genomgått processmodell Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Varje människa är skapad av Gud, älskad av Gud och har ett värde som inte får ifrågasättas. Vi vill vara en fristad, där varje människa kan känna sig trygg, respekterad och fri oavsett ålder, kulturell bakgrund, etnicitet, tro, könsidentitet, sexuell läggning eller funktionsvariation.

Mångfaldsvision för Flemingsbergs församling

Klicka här för att läsa mer om Regnbågsnyckeln.

Om du undrar något om kyrkan, vill hyra lokal eller veta mer om våra verksamheter och gudstjänster kontakta då personalen så hjälper vi dig mer än gärna! Kontaktuppgifter finns längre ned på sidan.

Fakta om Flemingsbergs kyrka

Besöksadress: Diagnosvägen 14-16, Flemingsberg
150 sittplatser, orgel och piano finns. Tillgång till bårtäcke för begravning.
Öppettider: Kyrkan är öppen 9-16 på vardagar och i samband med gudstjänst.
Tillgänglighetsanpassat: Entré, bil till entré, parkering, toalett, hörselslinga, högtalare
Församlingssalar: Församlingssalen 60 platser (handikappanpassade+hörselslinga i Församlingssalen)
Postadress: Flemingsbergs församling, Box 4053, 141 04 Huddinge
Besöksadress: Diagnosvägen 14–16
Telefon: Växel 08-588 697 00
E-post: flemingsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Titta in i flemingsbergs kyrka med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se.
Klicka här för att titta in i Flemingsbergs kyrka med panoramabilder (Nytt fönster).