Förlösa-Kläckeberga församling Besöksadress: Förlösavägen 3, 39364 KALMAR Postadress: BOX 6007, 39006 KALMAR Telefon:+46(480)447180 E-post till Förlösa-Kläckeberga församling

Den 13 december firar vi Lucia med café och luciatåg

Luciacafé

Den 13 december firar vi Lucia med café och luciatåg Välkommen till Garvaregården Fredag 13 december 16.00–18.00. Luciatåget kommer ca. 16.30.

Välkommen till Förlösa kyrka 7 december kl. 17.00

Musik i Advent

Välkommen till Förlösa kyrka 7 december kl. 17.00

Välkommen tillbaka i vår till vårt café med  gemenskap och oftast ett  program. Vanligtvis serveras kaffe/te, bulle och kaka. Och ibland blir det något annat gott.

Caféträff i Garvaregården

Välkommen tillbaka i vår till vårt café med gemenskap och oftast ett program. Vanligtvis serveras kaffe/te, bulle och kaka. Och ibland blir det något annat gott. Varannan onsdag klockan 14 - 15.30 jämna veckor. Start den 22 januari 2020. Vi börjar med fikat klockan 14. Eventuellt program börjar cirka 14.30.Ingen anmälan.

Den första tisdagen i september - december klockan 11.30 – 13.00 serveras det soppa och ugnspannkaka i Garvaregården. Kostnad 40 kronor.Välkommen att dela måltidsgemenskapen!

Sopplunch

Vi har Messy Church i i Garvaregården vid  fyra tisdagar/termin. Drop-in från kl 16.00.
Nästa Messy Church är: 10 december.

Messy church

Messy church riktar sig till alla åldrar och innehåller tid för skapande, gemenskap, gudstjänst och kvällsmat. I Messy Church får det bli rörigt (Messy) och vi skapar, leker och äter tillsammans. Vi har Messy Church i i Garvaregården vid fyra tisdagar/termin. Drop-in från kl 16.00. Nästa Messy Church är: 10 december.

Efter Turkiets invasion av nordöstra Syrien har antalet internflyktingar ökat snabbt. Oron hos civilbefolkningen är stor och hundratusentals människor har tvingats på flykt. Många är i stort behov av skydd, mat och tak över huvudet och Act Svenska kyrkan ställer om pågående insatser utifrån de akuta behoven. Din gåva behövs!

Kritiskt läge i syrien

En studiecirkel om att bli äldre. Vi samtalar om hur livet ser ut idag och vad jag vill förändra. Olika teman om när jobbet tar slut, om att bli ensam, om att flytta eller när kroppen sviker. Men också om  hälsa och miljö, om livsglädje och livslust!

Seniorsamtal

En studiecirkel om att bli äldre. Vi samtalar om hur livet ser ut idag och vad jag vill förändra. Olika teman om när jobbet tar slut, om att bli ensam, om att flytta eller när kroppen sviker. Men också om hälsa och miljö, om livsglädje och livslust!

Förlösa-Kläckeberga församling söker

Ett spännande missionsprojekt!

Förlösa-Kläckeberga församling söker 100 % Präst som kan leda, initiera och utveckla församlingens arbete i en helt ny stadsdel under uppbyggnad. Du kommer att ansvara för att söka vägar att vara kyrka i det nya området, samt för kontakter med kommun, entreprenörer och aktörer i närsamhälle.

Nu har du chansen att följa med på en veckas församlingsresa till fjällen i v.8! Anmäl dig i formuläret nedan!

Församlingsresa till Kläppen

Här kan du se allt som händer i församlingen

Här kan du se allt som händer i församlingen

Vi firar familjemässa varje söndag klockan 10.00 i Simon Garvares kapell utom 1 advent och påskdagen då gudstjänsten firas i Förlösa kyrka.

Familjemässa

Vi genomför just nu kontroll av gravstenarna på Kläckeberga och Förlösa kyrkogårdar för att minimera riskerna med instabila gravstenar.

Säkerhetsarbete med gravstenar