Kyrkorum och andra lokaler

Kyrkorum

SIMON GARVARES KAPELL

Simon Garvares kapell är vårt minsta kyrkorum (rymmer ungefär 80 personer) men är ändå hjärtat i församlingen. Här har vi församlingens centrum med söndagens familjemässa, där får vi ta emot ny kraft för att sedan sändas ut i världen igen. Här förkommer också dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster. 
Simon Garvares kapell är sammanbyggt med Garvaregården. 

FÖRLÖSA KYRKA

Förlösa kyrka är vår större kyrka (rymmer ungefär 300 personer) och är från 1850-talet. En del av församlingens gudstjänster firas här, särskilt vid större högtider eller vid större musikgudstjänster. Används mycket för dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster. 

KLÄCKEBERGA KYRKA

Kläckeberga kyrka är vår mindre kyrka (rymmer ungefär 80 personer) och är från 1200-talet. En del av församlingens gudstjänster firas här, särskilt vid större högtider eller vid mindre musikgudstjänster. Används mycket för dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster. 

Renovering av fasad under 2023

Vi kommer att tjära taket och putsa om fasaden under april-september 2023. Det kommer att vara byggställningar runt kyrkan, men man kan gå in, sitta ned och även ha förrättningar, gudstjänster men det kommer att bli mörkare inomhus. Så vi kommer att flytta så mycket som möjligt till Förlösa kyrka och Simon Garvares kapell i Garvaregården.

Lokaler

GARVAREGÅRDEN

I Garvaregården, Förlösavägen 3, sker det mesta av församlingens öppna verksamhet och gruppverksamhet. Om du söker någon i personalen kan det vara bra att veta att de flesta har sina tjänsterum i Garvaregården. 

I Garvaregården finns olika lokaler och samlingsrum:

  • Eliasalen, som rymmer ca 50 (max 75) personer och har tillgång till kök. 
  • Allrummet, som rymmer ca 30 (max 50) personer och har tillgång till kök.
  • Glasrummet, som rymmer ca 10 (max 15) personer.
  • Lekrummet, som har ett större öppet golvutrymme och utrymme för lek. 

För dig som är intresserad av att hyra någon av lokalerna i Garvaregården kan det vara bra att veta att det finns porslin för 100 personer.

FÖRLÖSA FÖRSAMLINGSHEM

Förlösa församlingshem, Förlösavägen 231, ligger mittemot kyrkan på andra sidan vägen. Viss församlingsverksamhet kan förkomma här (t.ex. kyrkfika vid större högtider) men det används mest till uthyrning för t.ex. dopkalas eller minnesstund. På övervåningen i Förlösa församlingshem har vaktmästarna har tjänsterum. Om du inte hittar vaktmästarna ute på kyrkogårdarna är de kanske just här för att utföra administrativa arbetsuppgifter. 

I Förlösa församlingshem finns två samlingsrum:

  • Stora rummet, som rymmer max 75-80 personer.
  • Lilla rummet, som rymmer max 12 personer.

För dig som är intresserad av att hyra hela eller delar av församlingshemmet kan det vara bra att veta att det ingår tillgång till kök och att det finns porslin för 70 personer.

Uthyrning av lokaler

Klicka här för att komma till vår sida med information om uthyrning av våra lokaler.