Nu inleds årets kyrkomöte

Nyhet Publicerad

Tisdag den 27 september inleds årets kyrkomöte som kommer att behandla sammanlagt 89 motioner och 7 skrivelser. Kyrkomötets första session pågår i fyra dagar och inleds med gudstjänst i Uppsala domkyrka.

Kyrkomötet inleds med mässa i Uppsala domkyrka på tisdag klockan 14.00, i närvaro av kung Carl Gustaf. Direkt efter gudstjänsten inleds kyrkomötet i kyrkan och fortsätter därefter till Uppsala Konsert & Kongress (UKK) där plenum och utskottsarbetet äger rum. Kyrkomötets första session avslutas på fredagen och återsamlas till andra session och beslut den 21-23 november.

Starkt intresse för barn- och ungdomsfrågor i motioner

Gudstjänstutveckling, flyktingarbete och miljö är några av ämnena som ledamöterna aktualiserar i årets motioner. Bland motionerna märks åter igen det starka intresset för barn- och ungdomsfrågor, samt Svenska kyrkans diakoni och tillgänglighet till kyrkorummen. Dessutom aktualiseras frågor om relationen till andra samfund och trosinriktningar.

Kyrkostyrelsen har lämnat sju skrivelser till kyrkomötet – däribland Verksamhet och ekonomi 2017-2019.

Läs mer:

På kyrkomötets webbplats hittar du programmet för båda sessionerna, motioner och skrivelser till kyrkomötet, och kan följa kyrkomötets förhandlingar i direktsändning.

Till kyrkomötets webbplats