Svenska kyrkan

Kyrkornas världsråds generalförsamling 2022

Den 31 augusti-8 september 2022 genomför Kyrkornas världsråd (KV) sin elfte generalförsamling i Karlsruhe, Tyskland. Svenska kyrkan finns på plats och på denna sida kan du följa det som händer.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En äldre kvinna sitter vid kaffebordet.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var Svea som ringde. Svea är den argaste församlingstanten av dem alla. Arg på människor och på Gud, på kyrkan och på samhället. Och hon skulle bli ännu argare efter vårt samtal. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Många händer i en ring

Lediga jobb

Var med i arbetet för något större – för fred och rättvisa, allas lika värde och för ett hållbart samhälle. På den här sidan hittar du en del av alla lediga jobb i Svenska kyrkan. Ibland publiceras lediga jobb på församlingarnas, pastoratens eller stiftens egna webbsidor.

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.