Svenska kyrkan

Ärkebiskop talar i en kyrka.

Högtidstal vid Riksmötets öppnande

Ärkebiskop Antje Jackelén höll tal i gudstjänsten vid Riksmötets öppnande i Stockholms domkyrka, 27 september 2022.

Bokmässan och Se människan 2022

Här kan du följa Svenska kyrkans program på bokmässan live. Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En hundvalp sover i en hängmatta.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

När vi väljer bilder av Gud, så blir det som att tiden stannar upp. Det blir märkligt heligt. Någon som ser och älskar, är ett genomgående tema. Någon som är stark och mäktig, någon som är självklar i sin närvaro eller lika självklart frånvarande. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Agstam Häggkvist.

Många händer i en ring

Lediga jobb

Var med i arbetet för något större – för fred och rättvisa, allas lika värde och för ett hållbart samhälle. På den här sidan hittar du en del av alla lediga jobb i Svenska kyrkan. Ibland publiceras lediga jobb på församlingarnas, pastoratens eller stiftens egna webbsidor.

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.